13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodExclusiv RL PRINT. Dragnea a ieșit la cumpărăt de voturi

Exclusiv RL PRINT. Dragnea a ieșit la cumpărăt de voturi

„România liberă” îți oferă marţi 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Dragnea a ieșit la cumpărăt de voturi

Pentru a fi sigur că moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu trece, PSD folosește obișnuita paletă de mijloace de convingere: oferă UDMR-ului posturi în viitorul guvern şi zile naţionale, achiziționează parlamentari și pune la bătaie două miliarde de lei din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Un deputat PMP, Octavian Goga, a trecut deja în tabăra lui Dragnea, iar președintele executiv al aceluiaşi partid, Eugen Tomac, a acuzat că soția traseistului va fi recompensată cu „un loc de muncă bine plătit”.

De cealtaltă parte, premierul Grindeanu a reușit să blocheze utilizarea PNDL, programul de “îndopat” primari cu fonduri publice, dându-i afară pe secretarii de stat, secretarul general şi secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltării, pentru ca Sevil Shhaideh să nu mai poată semna nimic, nici prin interpuşi.


Sevil Shhaideh, în cercul de interese al lui Klaus Iohannis

Sevil Shhaideh, fina și loiala lui Liviu Dragnea, are relații cu oameni din cercul oficial al președintelui României. Vicepremierul guvernului Grindeanu a fost asociată în “Dispeceratul Civic” cu omul de afaceri Marcel Foca. Acesta din urmă joacă un rol și în Asociația “New Strategy Center”, născută ca urmare a unui parteneriat între servicii secrete și președintele Klaus Iohannis.


Pensiile speciale au crescut dublu faţă de cele ale pensionarilor obișnuiți

Sistemul de pensii din România a fost distorsionat de categoriile „speciale” de pensionari, iar cheltuielile cu aceștia au adâncit deficitul bugetului de asigurări sociale de stat. Numai în 2017, diferența între încasările din contribuții și ceea ce se plătește este estimată la 19,1 miliarde de lei, față de 2007, când statul obținea venituri mai mari decât cheltuia cu asigurările sociale.


Ce mai puteți citi în ziar

Scandalul înregistrărilor atribuite Laurei Codruța Kövesi ia amploare    

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la înregistrările audio difuzate de postul România TV, din care ar reieşi că procurorul-şef al DNA le-ar cere subordonaţilor săi să se ocupe cu precădere de un dosar penal ce ar putea ajunge la premierul Sorin Grindeanu. DNA a contestat veridicitatea înregistrărilor, afirmând că sunt compuse dintr-o serie de fragmente realizate prin juxtapunere, menite a altera conținutul real.


Cât costă şi cât durează călătoria spre principalele oraşe

Calea ferată a devenit competitivă ca mod de transport fără ca autorităţile să fi crescut viteza de deplasare. „România liberă“ a făcut o analiză a eficienţei modurilor de transport în comun între Bucureşti şi principalele oraşe ale ţării.


Evaluarea națională: Orice elev atent la clasă putea lua nota 8

Un profesor de gimanziu din Bucureşti a precizat pentru „România liberă“ că subiectele date ieri la proba scrisă de Limba şi Literatură Română au fost de nivel mediu, destul de ușor de abordat. Elevii care au fost atenți în timpul orelor  puteau lua, cu lejeritate, nota 8. Elevii au primit de analizat un fragment din poezia „Ploaie“, de Magda Isanos, având de răspuns la şase întrebări.


Nu ratați ediția print de marți. Doar la chioșcuri și prin abonament. Nou: poți citi România liberă și on line, în format pdf. (aici

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă