Exclusiv RL PRINT: Diplomaţi crescuţi de Năstase, avansaţi ilegal de Meleşcanu

Rude de foşti demnitari comunişti, ambasadorii Mihnea Motoc şi George Maior au urcat în grade diplomatice fără respectarea prevederilor statutului diplomaților. Ei au fost crescuți și sprijiniți în carieră și politică atât de fostul premier Adrian Năstase, cât și de către ministrul Teodor Meleșcanu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.04.2017 - 18:37

„România liberă” îți oferă miercuri 24 de pagini cu dezvăluiri exclusive, informații și analize în profunzine, opinii şi comentarii pe subiectele zilei, reportaje şi documentare speciale, dar și un supliment special de mică publicitate.

Diplomaţi crescuţi de Năstase, avansaţi ilegal de Meleşcanu

Rude de foşti demnitari comunişti, ambasadorii Mihnea Motoc şi George Maior au urcat în grade diplomatice fără respectarea prevederilor statutului diplomaților. Ei au fost crescuți și sprijiniți în carieră și politică atât de fostul premier Adrian Năstase, cât și de către ministrul Teodor Meleșcanu.

Avansările în gradele diplomatice și modul de acordare a acestora la nivelul Ministerului Afacerilor Externe au reprezentat un subiect tabu pentru societatea românească după 1989. Presa a relatat de-a lungul ultimilor 27 de ani cum unele odrasle ale politicienilor, diplomaților și afaceriștilor conectați la cercurile puterii au fost plasate în funcții-cheie ale diplomației românești. În paralel, diplomații fără proptele politice, dar bine pregătiți profesional, așteptau tacit la coadă să fie avansați în grad sau să prindă vreo misiune în străinătate.

România Liberă prezintă în exclusivitate cum au reușit cei doi diplomați să urce pe treptele carierei între 1991 și 2004. De altfel, CV-urile lui Motoc și Maior par trase la indigo, după un tipar dinainte stabilit.

Analiză RL: SUA, Europa, Turcia și Rusia se luptă pentru Drumul Gazului!

Competiția la nivel global pentru resursele energetice trece prin Siria. Nu este vorba numai despre cine va reuși să pună mâna pe resursele acestei țări, ci și despre traseele gazoductelor și oleoductelor viitorului către beneficiari. O bătălie care ar putea arunca lumea într-un nou război mondial.

Registrul Auto Român, blocat de invazia rablelor

Eliminarea timbrului de mediu a dublat numărul înmatriculărilor de mașini vechi. Cea mai mare problemă este verificarea pentru eliberarea cărților de identitate ale vehiculelor. Fiind vorba despre o procedură amănunțită, reprezentanțele RAR sunt în acest moment sufocate de solicitări.

 

Ce mai puteți citi în ziar

PNL și USR se încurcă în deconturi

PNL și USR nu reușeșc să deconteze o parte din sumele folosite la scrutinul parlamentar din 2016 și riscă să piardă 1,8 milioane de lei, respectiv 600.000 de lei. AEP consideră că au încălcat legea finanțării campaniilor electorale.

Proiectul salarizării unice, inaplicabil

Proiectul de lege privind salarizarea unitară a bugetarilor, a cărui depunere a fost amânată din nou de PSD în ultima clipă, anunţa majorarea cu peste 50% a cheltuielilor cu salariile, deşi plata unor sporuri este blocată de câţiva ani. România Liberă vă prezintă trei motive pentru care acest proiect nu putea fi pus în practică.

Nu ratați ediția de print. Miercuri, doar  la chioşcuri şi prin abonament!

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...