15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialDOCUMENT Parlamentul European denunţă MINCIUNILE lui Cătălin Ivan la adresa Monicăi Macovei.

DOCUMENT Parlamentul European denunţă MINCIUNILE lui Cătălin Ivan la adresa Monicăi Macovei.

Europarlamentarul Gerald Hafner, membru al Comitetului Consultativ privind conduita membrilor Parlamentului European, i-a trimis o scrisoare Monicăi Macovei, prin care o apără în faţa acuzaţiilor aduse de europarlamentarul PSD Cătălin Ivan.

“Am fost informat de acuzaţiile grave şi informaţiile false prezentate presei româneşti şi apoi publicate de aceasta despre dumneavoastră şi despre activitatea ‘comisiei de etică’ din acest parlament,” scrie Hafner.

“‘Comisia de etică’ vehiculată în mai multe articole de presă, menţionată de Cătălin Ivan, poate fi doar comitetul consultativ privind conduita membrilor Parlamentului European (…) În ceea ce priveşte acest comitet consultativ, pot să spun că, până acum, nu a existat nici o acuzaţie împotriva dumneavoastră, cu care să se fi confruntat comitetul. Prin urmare, afirmaţia că acest comitet ar ‘analiza’ sau ‘investiga’ cazul dumneavoastră este total neadevărată”, mai arată europarlamentarul.

Descarcă scrisoarea europarlamentarului Gerald Hafner

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat recent că Monica Macovei ar fi cercetată de “Comisia de etică” a Parlamentului European pentru că a “minţit şi dezinformat” instituţia în această vară, în timpul suspendării preşedintelui Traian Băsescu.

“Nu am nicio îndoială că Monica Macovei este expertă în minciună, dezinformare şi defăimare. I-a ieşit destul de bine şi împotriva României nu mai departe de această vară, când a intoxicat Parlamentul European cu scrisori în care vorbea de arestarea judecătorilor, presiuni asupra procurorilor, lovitură de stat şi evenimente similare mineriadelor din anii ’90″, a scris Cătălin Ivan pe blogul său.

“Din păcate pentru viitorul României, deoarece este la prima abatere, probabil va scăpa uşor, nu va fi suspendată din Parlament, deşi, personal, mi-as dori mult acest lucru”, mai spunea Ivan.

În replică, europarlamentarul Hafner îi scrie Monicăi Macovei: “Nu este adevărat că ‘probabil veţi scăpa uşor şi nu veţi fi suspendată’. Dacă nu există o plângere, nu poate exista nici o investigaţie, deci nici o sancţiune. De aceea, tot ce s-a spus despre o astfel de procedură împotriva dumneavoastră în ‘comisia de etică’ a Parlamentului European înseamnă informaţii false, acuzaţii false şi este inacceptabil”.

Hafner mai spune că a trimis o scrisoare comitetului consultativ privind condita membrilor, pentru a analiza situaţia. O scrisoare i-a fost trimisă şi lui Cătălin Ivan, pentru a da explicaţii despre acuzaţiile aduse lui Macovei.

Mai mult, biroul din Bucureşti al Parlamentului European va trimite instituţiilor de presă care au publicat declaraţiile lui Ivan un document prin care o să apere reputaţia şi integritatea Monicăi Macovei.

În replică la acuzaţiile lui Ivan, Monica Macovei a publicat pe blogul său scrisoarea de la PE, arătând că europarlamentarul PSD “are sarcina de partid să ma atace continuu şi o face cu orice preţ, inclusiv încălcând regulile Parlamentului şi minţind opinia publică din România”.

“Minciunile de notorietate ale lui Cătălin Ivan afectează imaginea Parlamentului European şi terfelesc din nou imaginea României pe plan extern. Schimbarea lui Ivan din funcţia de sef al Delegaţiei PSD din Parlamentul European este imperativă”, mai scrie Macovei.

Europarlamentarul cere liderilor PSD să-i retragă sprijinul lui Cătălin Ivan pentru că “a compromis prin minciuni intenţionate imaginea României in lume”. “Îi solicit domnului Cătălin Ivan să adreseze scuze publice nu mie, ciî ntregului popor român, pentru că l-a minţit şi l-a făcut de ruşine in Europa,” încheie Macovei.

 

Monica Bonea
Monica Boneahttp://monica-bonea
Monica Bonea, editor Rl online
Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă