37.5 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialDNA: Procurorul arestat pentru mita a cerut denuntatorului 4.000 de lei ca...

DNA: Procurorul arestat pentru mita a cerut denuntatorului 4.000 de lei ca sa-i restituie probe

Procurorul-sef al Sectiei Urmarire Penala a Parchetului Tribunalului Covasna, Alexandru Kiss, arestat pentru luare de mita, a cerut denuntatorului 4.000 de lei pentru a-i restitui obiecte care erau probe intr-un dosar instrumentat de el, fiind prins cand primea a doua transa de bani, informeaza DNA, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat de duminica al Directiei Nationale Anticoruptie, in urma cercetarilor facute de procurorii anticoruptie de la Serviciul Teritorial Brasov s-a stabilit ca in zilele de 9 decembrie si 15 decembrie, in calitate de procuror-sef al Sectiei Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Covasna, Alexandru Kiss a pretins unui denuntator suma de 4.000 de lei (in doua transe), din care a primit, la 15 decembrie, suma de 2.000 de lei, pentru ca, in schimb, sa-i restituie o serie de obiecte reprezentand probe materiale intr-un dosar instrumentat de acesta.

Persoana de la care procurorul a cerut mita fusese trimisa in judecata pentru mai multe infractiuni, intre care si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

In 18 decembrie, procurorul a fost prins in flagrant, imediat dupa primirea sumei de 2.000 de lei, reprezentand a doua transa din suma totala pretinsa.

"Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar in 19 decembrie procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia, ca urmare a actiunii de prindere in flagrant delict. In conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, Sectia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat arestarea acestuia, iar in 19 decembrie Curtea de Apel Brasov a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile", se precizeaza in comunicatul DNA.

Kiss a facut recurs la decizia Curtii de Apel Brasov, sambata seara, in jurul orei 23.00, imediat dupa pronuntarea sentintei de catre judecatori.

Potrivit lui Silviu Barbu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, dosarul sau va fi trimis spre judecare, in cursul zilei de duminica, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă