7.5 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialDNA: Nemirschi nu are calitate de invinuit sau de inculpat in vreun...

DNA: Nemirschi nu are calitate de invinuit sau de inculpat in vreun dosar DNA

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, nu are calitate de invinuit sau de inculpat in vreun dosar instrumentat de procurorii anticoruptie, precizeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

"Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, nu are calitate de invinuit sau inculpat in vreun dosar instrumentat de DNA. Despre eventuale lucrari constituite ca urmare modalitatilor de sesizare prevazute in art. 221 Cod procedura penala (plangere, denunt, sesizare din oficiu) nu se pot oferi informatii deoarece acestea nu sunt publice, in conformitate cu Legea 544/2001", se arata in raspunsul DNA, citat de Mediafax.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Nemirschi verifica modul in care a fost atribuit un contract de publicitate pentru Programul Operational Sectorial Mediu.

"Gardianul" relata, in editia din 22 iunie, despre un contract incheiat de "reclama nesimtita" atribuit prin negociere directa de Ministerul Mediului catre firma ARS Advertising.

"Ministerul Mediului a atribuit prin negociere directa, la inceputul acestei luni, un contract in valoare de circa 500.000 de euro firmei «ARS Advertising» SA, pentru promovarea Axei prioritare 3 din Programul Operational Sectorial (POS) Mediu. Aceasta in conditiile in care operatiunile aflate in derulare pentru aceasta axa, care privesc modernizarea sistemelor de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate de poluare, sunt practic in faza incipienta. Nici oficialii ministerului nu ne-au putut preciza care sunt proiectele concrete facute in acest domeniu, care necesita promovare imediata", scria cotidianul referitor la contractul dintre institutie si firma de publicitate.

In replica, Ministerul Mediului informa ca trei sferturi din suma alocata pentru contractul cu ARS Advertising reprezinta fonduri europene, a caror cheltuire este verificata de Comisia Europeana.

Cele mai citite

A fost descoperită o capodoperă dispărută a lui Botticelli, în valoare de 109 milioane de dolari

O capodoperă a lui Botticelli, dată dispărută de peste jumătate de secol, a fost găsită. Era "ascunsă" la vedere, în casa unei familii italiene. Comandamentul...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă