21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialDNA cere arestarea lui Elan Schwartzenberg

DNA cere arestarea lui Elan Schwartzenberg

DNA a cerut instanţei arestarea în lipsă a omului de afaceri Emilian (Elan) Schwartzenberg, au declarat luni pentru Agerpres surse judiciare. 

ererea de arestare a fost formulată în dosarul disjuns din cel al fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre şi urmează a fi discutată de instanţă pe data de 9 iunie. 

Procurorii DNA au dispus, în dosarul în care fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au fost trimişi în judecată, disjungerea în vederea continuării cercetărilor faţă de Emilian (Elan) Schwartzenberg, se arată în rechizitoriul întocmit în cauză. 

Conform documentului, procurorii continuă cercetările faţă de Emilian Schwartzenberg sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită, în vederea stabilirii justificării reale a tuturor transferurilor sumelor de bani primite de societatea sa de la două firme cipriote. 

Procurorii anticorupţie arată în rechizitoriu că Schwartzenberg a acţionat ca un „liant” între omul de afaceri Avraham Morgenstern şi fostul primar al Constanţei. 

Procurorii DNA l-au trimis în judecată sub control judiciar pe Radu Mazăre, la data faptelor primar al municipiului Constanţa, pentru luare de mită şi fals în declaraţii. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii. 

Al treilea inculpat din dosarul instrumentat de DNA este omul de afaceri Avraham Morgenstern, acuzat de săvârşirea infracţiunii de dare de mită. 

Acuzaţiile au legătură cu programul de construire de locuinţe modulare grupate în campusul social „Henri Coandă”, lansat în anul 2011 şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa.

Cele mai citite

Studiu: 6 din 10 mileniali români folosesc aplicații financiare 

Produsele financiare digitale sunt din ce în ce mai atractive, deoarece simplifică viața de zi cu zi și 1 din 3 respondenți declară că...

Furtună politică în SUA, după perchezițiile de la casa lui Trump. VIDEO

O primă etapă spre un proces pentru unii, o "persecuţie politică" pentru alţii: percheziţia spectaculoasă a casei lui Donald Trump de către FBI a...

Liviu Pop: Admiterea în colegii, discriminare

Introducerea examenului de admitere în colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, reprezintă o discriminare a elevilor, apreciază fostul ministru al Educației...
Ultima oră
Pe aceeași temă