20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialDNA ancheteaza o comisie de BAC din Sighetul Marmatiei pentru un miliard...

DNA ancheteaza o comisie de BAC din Sighetul Marmatiei pentru un miliard lei mita

Bacalaureatul s-a incheiat, insa scandalul continua. DNA Cluj a demarat o ancheta privind fraudarea examenului la un grup scolar din Sighetul Marmatiei, judetul Maramures. Presedintele, unul dintre vicepresedintii comisiei si secretara centrului de examinare sunt cercetati de procurorii DNA Cluj, pe baza unor informatii ca acestia ar fi primit mita la Bacalaureat de peste un miliard de lei vechi, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Potrivit Mediafax, inspectorul scolar adjunct al ISJ Maramures, Mariana Pop, care a fost si presedinte al Comisiei de Bacalaureat din judet, a declarat ca s-a transmis o adresa Ministerului, in care s-a specificat faptul ca exista o ancheta in curs a procurorilor anticoruptie. "Nu stiu nimic despre ancheta. Noua ni s-a solicitat doar sa punem la dispozitie anumite informatii si atat. Ancheta am pus-o intr-o informare, care a fost transmisa la Ministerul Educatiei", a declarat aceasta.

Directorul grupului scolar, Vasile Mich a declarat ca procurorii DNA au efectuat o perchezitie in cursul zilei de sambata. "S-au perchezitionat masinile unor membri din comisie si s-au ridicat materiale din biroul dat spre folosinta celor de la Liceul particular "Gheorghe Pop de Basesti". Asta s-a intamplat sambata. Eu nu am fost prezent in localitate, dar a fost directoarea adjuncta", a declarat Vasile Mich care a adaugat ca in informatiile detinute de el nicio persoana din comisie nu a fost retinuta.

Potrivit declaratiilor directorului, imaginea Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighetul Marmatiei a fost foarte afectata de ancheta DNA. "In momentul de fata sunt prejudicii importante de imagine la adresa scolii noastre. Avem circa 400 de absolventi, care s-au pregatit pentru examen si asupra carora planeaza acuzatia ca sunt hoti. Avem o suta si ceva de cadre didactice, iar acestea, de asemenea, au de suferit" a mai spus acesta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă