36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialDistractie vieneza pentru bucuresteni

Distractie vieneza pentru bucuresteni

» Locuitorii Capitalei vor avea parte timp de patru zile, de astazi pana duminica, 30 septembrie, de manifestari muzical-culturale, cinematografice, dar si gastronomice.
 
» Evenimentele sunt reunite sub titlul "Viena la Bucuresti 2007" si au loc in Piata George Enescu.

 

Manifestarea, organizata de municipalitatile oraselor Viena si Bucuresti, are drept cap de afis "Vienna Music Film Festival 2007", care a debutat ieri seara in Piata George Enescu, o data cu lasarea intunericului. "Timp de cinci zile, de la ora 21, sunt prezentate productii de succes ale lumii muzicale internationale. Astfel, seara zilei de joi este dedicata filmului "Elixirul dragostei", muzica apartinand lui Gaetano Donizetti; vineri este programat filmul "Manon" – muzica Jules Massenet; sambata, filmul "Liliacul" – muzica Johann Strauss jr; duminica – filmul "Concert pentru Europa, 2006" al Filamornicii din Viena, condusa de Placido Domingo.
Tot in fiecare seara, dar de la ora 19.30, sunt programate diferite concerte: joi va concerta Cvartetul Capriccio; vineri – Grupul Vocal Acapella; sambata – The Harmonious Blacksmith; duminica – Brass Quintet Bucuresti.
 
Cursuri de dans
Fiecare zi a festivalului va cuprinde si o "Ora de dans", de la 18.30 la 19.30, in cadrul careia bucurestenii vor putea sa deprinda tehnicile valsului vienez. "Prin intermediul acestui eveniment, vrem sa intarim axa culturala intre Viena si Bucuresti, axa care dainuie de sute de ani. Bazele unui retele internationale de prietenie au fost puse inca din anii ’80 ai secolului trecut, iar in momentul de fata exista 11 birouri de reprezentare a Vienei in tarile din Europa Centrala si de Est. Pe langa Bucuresti, orasele vizate au fost: Belgrad, Bratislava, Budapesta, Cracovia, Ljubljana, Moscova, Praga, Sarajevo, Sofia si Zagreb. Biroul din Bucuresti este cel care le coordoneaza pe toate celelalte", a declarat dna Ondine – Cristina Dascalita, directorul Compress Romania. Nu in ultimul rand, la Hotelul Marriott din Capitala a avut loc ieri o Seara de Vinuri Vieneze, in cadrul careia au fost prezentate sortimente din podgoriile Cobenzl, Mayer am Pfarrplatz si Rotes Haus.
Manifestarea a inclus si o prezentare de moda inspirata din costumele populare, designerii austrieci incercand chiar sa creeze o ie romaneasca.


INTALNIRI
» Turism si planificare urbana

In domeniul administratiei publice, vor avea loc, astazi, schimburi de experienta intre reprezentantii celor doua municipalitati, precum si ai statului roman. Sunt programate dezbateri pe teme de turism, promovare UE, constructii de locuinte, planificare urbana, igiena si controlul alimentelor. Vor exista, de asemenea, intalniri oficiale cu Camera de Comert Bucuresti, precum si discutii individuale cu cele aproximativ 50 de firme vieneze prezente la eveniment.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă