11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDisputele politice pe tema coruptiei, mutate la Cluj

Disputele politice pe tema coruptiei, mutate la Cluj

Disputele dintre liderii principalului partid de Opozitie, PSD, si cei ai coalitiei de guvernamant se muta la Cluj. Fostul ministru de stat Ioan Rus, presedintele filialei social-democratilor din acest judet, este revoltat de afirmatiile facute de liderul PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu. Primul ministru a declarat unui cotidian german ca fostul partid de guvernamant nu a facut prea multe lucruri pentru combaterea coruptiei.
“Afirmatiile facute de Calin Popescu-Tariceanu sunt descalificante pentru premierul Romaniei si sunt expresia cea mai clara a politicianismului liderilor Aliantei PNL-PD. Ele contrazic atat rapoartele de tara, cat si alte documente relevante ale Uniunii Europene, care au evidentiat progresele constante ale tarii noastre realizate in ultimii ani. Raportul Comisiei Europene privind Romania, pentru anul 2004, precum si evaluarile Grupului pentru Lupta Anticoruptie al Consiliului Europei sunt explicite din acest punct de vedere”, a spus Ioan Rus.
Liderul PSD a adaugat faptul ca stabilirea cadrului legislativ si institutional pentru combaterea coruptiei ar fi fost o constructie extrem de importanta pentru Guvernul PSD. “Faptul ca astazi avem norme, institutii si specialisti pregatiti se datoreaza vointei politice a Executivului social-democrat. In lipsa unui proiect politic coerent si viabil, Calin Popescu-Tariceanu se lanseaza in acuzatii la adresa PSD, in Germania. In ultimele 6 luni asistam doar la o fanfaronada externa a ministrilor Aliantei “D.A.”, lipsa lor de performanta in relatiile externe a determinat Germania sa anunte pe toate canalele ca nu mai sustine aderarea Romaniei la Uniunea Europeana in 2007″, acuza fostul ministru.
De asemenea, Rus a afirmat ca “Guvernul Tariceanu promoveaza justitia de “prime-time”, dirijand naveta celor intra si ies din arest. Prin modul sau de actiune, Guvernul incearca justificarea premise lor pentru crearea unui stat politienesc: subordonarea judecatorilor si atacul la Justitie. Aceasta reprezinta inca o manifestare a dispretului fata rolul pe care Guvernul ar trebui sa il aiba intr-un stat democratic, dupa accesul de aroganta al premierului fata de romanii afectati de inundatii in Banat”.
Numai ca fostul demnitar a “uitat” sa aminteasca de criticile repetate ale oficialilor Comisiei Europene, care au acuzat autoritatile din Bucuresti din perioada guvernarii PSD ca nu fac mare lucru pentru combaterea marii coruptii. De fapt, fostul partid de guvernamant a fost infrant in alegerile generale din cauza unor teme, intre care cea mai importanta a fost cea a coruptiei, relevata inclusiv de documente interne ale PSD, cum au fost celebrele stenograme publicate in presa in perioada alegerilor.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă