» Miza este reprezentata de cateva zeci de hectare disputate de primariile Toplet si Orsova.
In fiecare noapte, placuta indicatoare a comunei Toplet face plimbari dintr-un judet in altul. Cei din Caras-Severin o muta in Mehedinti, iar cei din Mehedinti o muta inapoi in Caras-Severin. Scopul: cateva hectare de pamant revendicate de ambele judete.
Situatia este cel putin hazlie la prima vedere daca nu ar genera o serie de probleme, care cu greu pot fi rezolvate. Una dintre acestea ar fi terenurile agricole ale celor cateva zeci de locuitori din comuna Toplet, judetul Caras-Severin, terenuri care se afla in judetul Mehedinti. O alta problema a fost aceea a unor gospodarii de pe malul raului Cerna, gospodarii aflate in pericolul de a se surpa din cauza malului mancat de apele raului. Rapa a ajuns la mai putin de un metru de imobile, iar peretii au inceput deja sa se fisureze. In acest caz, desi locul de casa se afla in judetul Mehedinti, aceasta este trecuta la comuna Toplet din judetul Caras-Severin.
Intre Primaria din comuna Toplet din judetul Caras Severin si Aceasta problema treneaza inca din anul 168, data la care a avut loc ultima impartire administrativ-teritoriala a Romaniei. Atunci, Caras-Severin a ,,pierdut’’ orasul Orsova si intrarea in Clisura Dunarii. Atunci, in urma constructiei hidrocentralei de la Portile de Fier si a inundarii unei mari suprafete de teren din orasul Orsova, autoritatile mehedintene de atunci au mutat granita rutiera dintre cele doua judete in interiorul judetului Caras-Severin.