39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialDisponibilizatii de la EM Rodna si-au facut firma de prestari servicii

Disponibilizatii de la EM Rodna si-au facut firma de prestari servicii

MARAMURES. Ortacii disponibilizati de la Exploatarea Miniera Rodna (judetul Bistrita-Nasaud) si-au facut firma de prestari servicii, care a castigat deja o licitatie si a semnat un contract cu reprezentantii Companiei „Remin” Baia Mare (judetul Maramures). Liderul sindical al Uniunii Sindicatelor Miniere Rodna, Simion Frunza, in calitate de reprezentant al actionarului unic al SC „Zincomin” SA Rodna, a declarat ca firma a fost infiintata in anul 1992, dar pana in prezent nu a avut activitate.
Recent insa, minerii au luat decizia sa angajeze un numar de 20 de ortaci, care au fost disponibilizati de putin timp si sa se implice in procesul de inchidere a minei. „Nu am putut sta cu mainile-n san fiindca oamenii nostri raman pe drumuri si vin alte firme care se ocupa de paza obiectivelor, de intretinerea utilajelor si de alte activitati care decurg din procesul de inchidere al minei. Societatea, al carei actionar unic este sindicatul, a decis sa se implice activ. Primul pas pe care l-am facut a fost acela sa cumparam caietul de sarcini de la Compania „Remin” Baia Mare si sa ne prezentam la licitatia pentru intretinerea utilajelor de productie. Am castigat-o si, imediat dupa Pasti, ne apucam de lucru”, a spus Frunza.
In etapa urmatoare, conducerea „Zincomin”, asigurata de Istrate Culca, va studia variantele prin care va putea da de lucru minerilor disponibilizati.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă