6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialDispare invatamantul la distanta

Dispare invatamantul la distanta

Adio invatamant la distanta! Ministrul Educatiei doreste sa introduca o noua forma de invatamant fara frecventa prin care studentii vor fi obligati sa vina la facultate si pe perioada anului, nu doar la examene, potrivit Realitatea TV.

Prevederea va fi introdusa in noul Cod al Educatiei.

Ministrul Ecaterina Andronescu a spus ca a luat aceasta decizie pentru ca studentii au inteles gresit modalitatea de studiu la distanta. Aceasta forma cat si forma de frecventa redusa vor obliga studentii sa studieze un an in plus.

Tot in aceste doua situatii, ministerul a interzis parcurgerea a doi ani universitari intr-un singur.

Cele doua forme de invatamant pot fi organizate numai in universitatile care au cursurile de zi acreditate pentru specializarile respective.

Daca pana acum pe diploma de licenta era precizata doar universitatea si programul de studiu, in viitor se va trece si forma de invatamant pe care studentul a urmat-o.

O alta prevedere va obliga ARACIS-ul sa evalueze universitatile si sa decida care dintre ele sunt abilitate sa aiba si programe de cercetare.

Daca in prezent, in unele facultati, studentii aveau doar o proba scrisa la examenul de licenta, o data cu noul cod toata lumea va fi obligata sa sustina doua probe: una scrisa si una orala.

Modificari invatamantul superior

– dispare invatamantul la distanta
– apare invatamant la distanta cu frecventa redusa
– pe diploma de licenta se va specifica si forma de invatamant
– examenul de licenta va avea doua probe obligatorii
– ARACIS-ul va stabili ce universitati pot avea si programe de cercetare

Cele mai citite

Deca – e bine că e rău

Avem din nou un an în care ne sunt prezentate rezultatele deja celebrelor teste PISA, care ne demonstrează sistematic ineficiența sistemului educațional românesc. Vă era...

La ce aspecte să fii atent când alegi un BMW X6 Second Hand?

Când intenționezi să achiziționezi un BMW X6 second-hand, există o serie de aspecte esențiale la care trebuie să fii atent pentru a te asigura...

Analiză: Companiile încă nu reușesc să adopte strategii climatice, deși au înregistrat progrese în raportare

Există o profundă deconectare între strategia climatică și strategia corporativă a organizațiilor, conform ultimei ediţii EY Climate Risk Barometer. Deși și-au asumat angajamente privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă