4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialDirectorul ROMATSA: Am solicitat în instanță declararea grevei ILEGALĂ

Directorul ROMATSA: Am solicitat în instanță declararea grevei ILEGALĂ

Directorul ROMATSA, Aurel Stanciu, a declarat că a cerut în instanță declararea grevei anunțată de sindicaliști ca fiind ilegală, întrucât 12 din cele 14 revendicări au fost rezolvate. 

”În cazul în care intră în grevă nu se întâmplă numai treaba asta, noi am atacat în instanță și am cerut să se judece pe procedură și pe fond și am solicitat declararea grevei ilegală, Nu poți să intri în grevă, după ce 12 din cele 14 revendicări au fost rezolvate”, a spus Stanciu pentru Digi 24. 

Citește și: VIDEO. Controlorii de trafic aerian intră în grevă generală. Ce nemulțumiri ale sindicaliștilor au rămas nerezolvate

De asemenea, referitor la declarațiile făcute de sindicaliști potrivit cărora există niște probleme grave în ROMATSA care ar putea pune în pericol viața oamenilor, directorul ROMATSA a subliniat că sistemele vor fi înlocuite. 

”Fiecare este responsabil și trebuie să fi responsabil de comentariile pe care le face. Afirmațiile făcute sunt foarte grave și au fost spuse de oameni care lucrează de mulți ani în ROMATSA. Știu cu ce sistem se lucrează și ce probleme. A fost înlocuit. Noi vom demonta aceste afirmații. O să vedeți dumneavoastră singuri comparabil cu ce s-a întâmplat în anii trecuți. Sistemele au fost recent schimbate, aceste echipamente sunt deja de ani de zile și ele urmează să fie schimbate de anul viitor”, a mai spus directorul ROMATSA.

Aurel Stanciu a declarat că va urma un audit la ROMATSA din partea Ministerului Transporturilor. 

: Sindicaliștii au precizat că vor declanșa greva generală la nivelul ROMATSA din 1 septembrie ora 11.00.

”Dacă până în acel moment, autoritățile nu vor rezolva aceste probleme și vă asigurăm că sunt probleme de viață și de moarte, legate de siguranța pasagerilor, nu de bani, vom intra în grevă. Nimeni nu ne ia în seamă”, a spus liderul sindicaliștilor. 

Vom proceda la declanşarea grevei, dacă până în acel moment organele statului abilitate nu vor reuşi să revolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Şi pot să vă spun că sunt probleme de viaţă şi de moarte de la ROMATSA, deci nu este vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viaţă şi de moarte, de siguranţa pasagerilor, de siguranţa salariaţilor ROMATSA”, a spus Gabriel Tudorache.

Liderul sindical a subliniat că dacă se ajunge la grevă generală la ROMATSA, impactul va fi “catastrofal”, petnru că nu va fi pentru două ore, ci va fi generală şi se va opri total activitatea controlorilor de trafic aerian din toate unităţile.

Cele mai citite

Plicurile antișoc sunt soluția perfectă pentru expedieri sigure și protejate

Produsele livrate clienților tăi au nevoie să fie protejate. Să ajungă la destinatar în starea în care pleacă din depozitul tău.  Ești proprietarul unui magazin...

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă