14.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialDirectorul poștei din Brașov, trimis în judecată. Cum funcționa grupul INFRACȚIONAL prin...

Directorul poștei din Brașov, trimis în judecată. Cum funcționa grupul INFRACȚIONAL prin care a prejudiciat Poșta Română cu 1 milion de lei

Directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov, Constantin Nicolae, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru abuz în serviciu, în formă continuată (11 acte materiale) și constituire a unui grup infracţional organizat, potrivit unui comunicat DNA. 

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Marius Fecioru, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru instigare la abuz în serviciu (în formă continuată), (11 acte materiale), complicitate la trafic de influenţă, și constituire a unui grup infracţional organizat. 

Alături de cei doi, în același dosar, sub arest preventiv a fost trimisă în judecată, directoarea executivă a  Direcției economice din CNPR SA, Mioaea Pribescu, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: instigare la abuz în serviciu, în formă continuată, (11 acte materiale), trafic de influenţă și constituire a unui grup infracţional organizat. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că Fecioru, în calitate de secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale se ocupa de restructurarea Companiei Naționale Poșta Română SA (CNPR), Mioara Pribescu, directoare în cadrul CNPR SA și Constantin Nicolae, directorul Direcției Regionale de Poștă Brașov, împreună cu alte persoane, au constituit o grupare ce a pus în aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri poștale, fără ca, pentru o parte din corespondența prezentată de o anumită societate comercială, să încaseze prețul serviciului prestat.

În consecință, în perioada mai 2011 – martie 2012, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu și a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetată, de către Compania Națională „Poșta Română” S.A., fără ştampilare și facturare, în folosul unei anumite societăți comerciale, a unor loturi de corespondență procesate în poștă hibridă (serviciu complex ce combina serviciul nonpoștal de pregătire cu serviciul poștal de trimitere a corespondenței comerciale). Loturile de corespondență comercială erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu.

Astfel a fost provocat CN Poşta Română SA un prejudiciu de 1.128.288 lei, la care se adaugă dobânzi/penalităţi în valoare de 38.283 lei.

”Prin dispozițiile date, Constantin Olimpiu Nicolae a exploatat nu doar ambiguitățile funcționării serviciului de poștă hibridă, ci și o cutumă la care se recurge în CNPR, în situații de excepție (determinate de necesitatea respectării normelor de funcționare a companiei, care prevăd timpi de circulație a trimiterilor poștale), când se distribuie corespondența fără a se număra şi ștampila, facturarea făcându-se în baza volumelor de trimiteri indicate de clienţi. Gruparea infracţională cunoştea o anumită continuitate, colaborare, coordonare și o structură bine determinată, în cadrul căreia fiecare membru și-a asumat roluri prestabilite”, se arată în comunicatul DNA. 

De asemenea, procurorii arată faptul că, în considerarea faptului că a tolerat un mecanism de fraudare care avantaja o societate privată, Pribescu Mioara, în data de 21 decembrie 2011, a solicitat reprezentanților societății comerciale favorizate și apoi a obținut de la aceștia, având susținerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv asumarea costurilor distribuirii de către CN Poșta Română SA, a scrisorilor conducătorului Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (e vorba de 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate alegătorilor din județul Bacău).

În cauză,  au fost luate măsuri asigurătorii.

Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...
00:01:24

VIDEO. “Spectacol” făcut de vulcanul Etna

Lava roșie și fierbinte a curs de pe muntele Etna din Italia și a luminat cerul în noaptea de vineri spre sâmbătă (1 decembrie)....

Ciolacu, despre obiectivele vizitei sale în SUA

Premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în Statele Unite, începând de duminică până miercuri, despre...
Ultima oră
Pe aceeași temă