1.7 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialDirectorul general al Romgaz, reconfirmat de AGA

Directorul general al Romgaz, reconfirmat de AGA

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) producătorului de gaze naturale Romgaz Mediaş (SNG) a desemnat, luni, prin vot cumulativ, trei noi administratori şi a reconfirmat alţi patru, printre care şi pe directorul general Marius Metea, transmite Mediafax.

Noii membri ai Consiliului de Administraţie sunt Ecaterina Popescu (din partea acţionarului majoritar, Departamentul pentru Energie), Peter Jansen şi David Klingensmith, ambii din partea Fondului Proprietatea, acţionar minoritar al Romgaz, potrivit unui comunicat al companiei transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Citeşte şi: Romgaz va săpa anul viitor două sonde de explorare în Marea Neagră

Administratorii reconfirmaţi în funcţie sunt Aurora Negru (preşedinte CA), Virgil Marius Metea, Constantin Adrian Volintiru şi Eugen Dragoş Doroş.

Alegerea membrilor CA prin vot cumulativ a fost solicitată de Fondul Proprietatea, care deţine 14,99% din capitalul Romgaz (SNG).

Acţionarii Romgaz au aprobat şi bugetul rectificat pentru anul în curs, care prevede venituri de 4,34 miliarde lei, cheltuieli de 3,12 miliarde lei şi un profit net de 1,02 miliarde lei.

Statul a vândut în luna octombrie 15% din acţiunile Romgaz prin oferta iniţială pe Bursă, pentru 1,7 miliarde lei (534 milioane dolari sau 391 milioane euro).

Acţiunile Romgaz au intrat la tranzacţionare pe 12 noiembrie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), odată cu începerea tranzacţiile cu certificatele de depozit (GDR) şi pe piaţa de la Londra.

Cele mai recente tranzacţii cu titlurile Romgaz au fost derulate la BVB vineri, la preţul de 34,19 lei pe unitate, în urcare cu 0,77%. La această cotaţie capitalizarea companiei este de 13,17 miliarde lei (2,94 miliarde de euro).

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă