31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialDirectorul "Cuprumin", conservat in functie prin inregimentarea in PC

Directorul „Cuprumin”, conservat in functie prin inregimentarea in PC

Directorul Exploatarii Miniere „Cuprumin” Abrud (judetul Alba), Sorin Vatajelu, a parasit PSD si s-a inscris in Partidul Conservator. El este si consilier judetean, ceea ce face ca grupul consilierilor judeteni ai PC sa creasca la patru. Si acest lucru a contat foarte mult atunci cand i s-a propus acestuia sa se alature conservatorilor.
Surse din cadrul coalitiei aflate la guvernare au declarat ca directorul „Cuprumin” Abrud se afla pe lista neagra a Puterii si era propus pentru schimbare. Acest post ar fi revenit, insa, PC, care detine portofoliul Economiei si Comertului prin ministrul Codrut Seres, minister de care apartin companiile miniere si, implicit, exploatarile.
Anumite surse din randul conservatorilor sustin ca in schimbul trecerii sale la conservatori, Sorin Vatajelu ar fi primit promisiunea ca va ramane director sau director adjunct al EM „Cuprumin” Abrud. Deputatul PC de Alba, Nicolae Popa nu a confirmat dar nici nu a infirmat existenta unei intelegeri in acest sens.
Prin plecarea sa, Vatajelu slabeste si mai mult grupul consilierilor PSD, care, dupa ce a mai pierdut anterior doi membri, nu mai are nici un cuvant de spus in CJ. In schimb, PC are acum patru consilieri si poate negocia mai bine din punct de vedere politic anumite proiecte, avand in vedere si rivalitatea ascunsa dintre PNL si PD pe anumite subiecte.
„E vorba de presiuni politice exercitate de partidele aflate le guvernare. Sunt convins ca punctul slab a fost locul sau de munca. In continuare se fac presiuni si asupra altor consilieri ai partidului nostru”, a declarat liderul grupului consilierilor PSD din CJ, Marius Sepi.
In PC Alba s-au inscris recent si viceprimarul unei comune din Alba, dar si sefa Administratiei Finantelor Publice Campeni, Mariana Barla.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă