0.8 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Director din Ministerul Economiei, reținut de DNA pentru că a...

VIDEO. UPDATE. Director din Ministerul Economiei, reținut de DNA pentru că a luat mită BETON. Dosarul ar avea legătură cu percheziţiile de la rafinăria lui Tulcan (SURSE)

UPDATE.  Surse din cadrul anchetei au declarat că reţinerile celor trei persoane în dosarul de luare de mită în care este implicat fostul director din Ministerul Economiei Gabriel Toader au legătură cu percheziţiile făcute, în 6 mai, la omul de afaceri arădean Stelian Tulcan, informează Mediafax.ro.

Acesta deţine o rafinărie în localitatea arădeană Apateu – SC West Petrol Rafinare SRL. Rafinăria a fost inaugurată anul trecut, după o investiţie de câteva milioane de euro, având capacitatea de prelucrare a 250 de tone de ţiţei pe zi.

Tulcan mai are o benzinărie şi un hotel în oraşul Chişineu-Criş.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/06c048274327e7cd6038bf289d9c3cff/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Directorul general al Direcţiei Generale Politici Industriale şi Mediul de Afaceri din cadrul Ministerului Economiei, Gabriel Toader, și alte două persoane, au fost reținuți de procurorii DNA pentru corupție. Șpaga consta încontravaloarea unei cantități de beton și alte materiale de construcții. 

Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în baza unor înţelegeri anterioare, din perioada decembrie 2011 – mai 2012, suspectul Toader Gabriel Răsvan, prin intermediul suspectului Postolache Argentina-Carla, a pretins, în cursul lunii mai 2012, achitarea de către suspectul Tulcan Stelian Vlăduţ a contravalorii unei cantităţi de 48 mc de beton, în valoare totală de 14.461,36 lei.

Pentru acest „serviciu”, în contextul autorizării unui antrepozit fiscal, suspectul Toader Gabriel Răsvan trebuia să avizeze lista cu semifabricatele şi produsele finite înscrise în nomenclatorul de fabricaţie şi să avizeze asimilarea, din punct de vedere al accizelor, a produselor energetice cu produse pentru care sunt stabilite accize în cazul societăţii comerciale reprezentate de suspectul Tulcan Stelian Vlăduţ, lucru care s-a şi întâmplat la data de 22.05.2012.

Întreaga cantitate de beton pretinsă a fost achitată în întregime de către suspectul Tulcan Stelian Vlăduţ, prin intermediul firmei pe care o reprezenta.

Cantitatea de 48 mc de beton a fost utilizată de către numitul Toader Gabriel Răsvan la construirea unui imobil în zona localităţii Ghiroda, jud. Timiş.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Arad şi de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generae Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

Suspecţilor Toader Gabriel Răsvan, Postolache Argentina-Carla şi Tulcan Stelian Vlăduţ li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ce avere are Toader

Conform declarţiei de avere completată în 30 mai 2013, Răsvan Toader deţine trei tenrenuri intravilane în Bucureşti, Ilfov şi Timiş, ultimele două având o suprafaţă de 1.100 metri pătraţi iar cel din Capitală, o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi, informează Mediafax.

Terenul din Timiş a fost cumpărat în perioada 2010-2011, cel din Capitală în anul 2005, ambele împreună cu soţia, Mihaela Toader, iar cel din Ilfov în anul 2001.

Fostul director mai deţine un apartament pe care l-a cumpărat în anul 2001 în Bucureşti cu o suprafaţă de 61 de metri pătraţi şi o maşină Subaru Forester fabricată în anul 2009.

Potrivit documentului citat, Toader are bijuterii cu o valoare estimată de aproximativ 19.000 de euro şi tablouri cu o valoare de aproximativ 20.000 de euro, ambele dobândite în intervalul 1997 – 2011.

Toader are două conturi curente, la BCR şi Banca Transilvania, 7.500 de euro, respectiv 10.000 de lei, acesta având şi un depozit bancar deschis la Raiffeisen Bank în anul 2009 în care are 13.000 de euro.

Totodată, Toader are 35.000 de euro reprezentând 34 de părţi sociale în societatea Avangdarde 2005 la Viena.

La capitolul datorii, Toader are un credit contractat în 2007 de la BCR în valoare de 20.000 de euro.

Acesta are trecute în declaraţie venituri de 36.000 de lei obţinute în postul de director general la Ministerul Economiei, aceeaşi sumă fiind încasată anual şi de soţia sa Mihaela Toader, care este consilier la Administraţia Prezidenţială.

Potrivit declaraţiei de interese din 30 mai 2013, Toader este asociat la Avangarde 2005 cu 34 la sută şi membru în Fundaţia pentru o Românie modernă. Pentru aceste funcţii Toader a notat că nu este remunerat.

El menţionează că este şi membru, neretribuit, al PNL.

Cele mai citite

Incendiu la un bloc de locuințe

Un incendiu a survenit la un bloc de locuințe din Medgidia, în noaptea trecută. La fața locului au intervenit 3 autospeciale de stingere, o autoscară,...

Avertizare de viscol la munte. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de viscol, ce vizează zonele montane din 21 de judeţe, până sâmbătă dimineaţa.Potrivit...

Franța trimite în România militari din Forța de Reacție Rapidă

Franța trimite în România militari din Forța de Reacție Rapidă a NATO. Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a venit la București, pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă