26.2 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Dinamo incepe astazi pregatirile pentru UEFA

Dupa o vacanta incheiata cu o partida de pescuit in Delta Dunarii, la care au fost prezenti aproape toti jucatorii, in aceasta dimineata lotul lui Dinamo se reuneste pe stadionul din Sos. Stefan cel Mare. Antrenorul Ioan Andone ii asteapta pe toti jucatorii care au format in sezonul trecut lotul „cainilor”, mai putin Bogdan Stelea, care a semnat un contract cu formatia greaca Aratitos, pregatita de Ilie Dumitrescu si Tibi Moldovan, plecat in Ungaria, in perspectiva semnarii unui contract cu echipa Debrecen, campioana din sezonul trecut. Lor li se adauga noile achizitii facute in aceasta vara.

La cine renunta Andone

Transferurile au inceput la Dinamo inainte de finalul campionatului o data cu venirea grupului de jucatori de la Universitatea Craiova – Plesan, Guso, Daouda, Moti, Iordache. Au mai fost achizitionati in aceasta vara Florin Bratu si Octavian Chihaia. Astazi, la apelul lui Andone vor raspunde prezent si cei doi jucatori imprumutati la sfarsitul turului de Dinamo la FC National, portarul Cristi Munteanu si Vladut Munteanu. La inceputul sezonului 2004-2005, gruparea alb-rosilor anunta un lot de 28 de jucatori. Pe parcurs a renuntat la cativa dintre ei. Doi imprumutati bancarilor, Claudiu Dragan la Universitatea Craiova, Tamas la Spartak Moscova, dar a revenit la inceputul returului, s-a despartit definitiv de Dennis Serban si Liviu Ciobotariu. Cativa jucatori au fost cedati „satelitului” Dinamo 2, care activeaza in Divizia B. Numarul de jucatori aflati acum sub comanda lui Andone este prea numeros, datorita celor sapte transferuri facute pana acum si, dupa cat am inteles, lista poate sa ramana deschisa, antrenorul urmand sa hotarasca daca mai are nevoie si de alti jucatori. Conducerea clubului vehiculeaza varianta: „Nimeni nu pleaca, nu avem oferte concrete”. Admitem ca asa stau lucrurile. Atunci una dintre solutii ramane imprumutul unor jucatori la alte echipe. Cum va arata noul lot a lui Dinamo vom avea posibilitatea sa aflam pe 5 iulie, cand alb-rosii disputa o partida amicala, cu Seriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova, in deplasare. Sau, mai sigur, inaintea turneului de pregatire din Franta, ce se va desfasura intre 11 si 23 iulie.


Intalnire la varf

Actualul director executiv al lui FC Dinamo, Cristi Borcea, s-a intalnit ieri cu, probabil, viitorul presedinte executiv Ioan Becali.
Cei doi au refuzat la final, insa, sa faca orice declaratie despre echipa, spunand ca de acest lucru se ocupa numai Nicolae Badea, antrenorul Ioan Andone si, dupa ce va fi numit oficial, Ioan Becali. Totusi, Borcea a spus ca Dinamo va avea un buget anual de peste zece milioane de euro, cu care va fi „numarul unu din Romania”.

Ultima oră
Pe aceeași temă