36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialDin august 2007, trei noi piete pe raza sectorului 2

Din august 2007, trei noi piete pe raza sectorului 2

Din vara anului viitor pe raza sectorului 2 vor functiona inca trei complexuri agroalimentare in urma unui parteneriat public-privat ce va fi incheiat intre administratia locala si firmele de constructii alese prin licitatie.
„Pentru piata Aghires negocierile se afla in faza de elaborare a studiului de fezabilitate, accesul clientilor urmand sa se faca dinspre str. Aghires si de pe aleea din fata blocului situat pe str. P.I. Ceaikovski la nr. 7. Constructia va avea sase niveluri (S+P+3E+4 retras), cu o suprafata desfasurata de 1.300 metri patrati, pe un teren de 526,26 mp. Subsolul va asigura fluxul de aprovizionare, gazduind totodata spa-tiile tehnice (hidrofor, centrala termica, post trafo) si nodul de circulatii verticale (scari, lift persoane si marfa). La parter vor fi amplasate tarabe, un magazin economat, magazie de cantare, spalatoare de legume, ghene de gunoi si grupuri sanitare. Etajul 1 va cuprinde spatii pentru comercializarea produselor din carne, peste, lactate, oua, spatii frigorifice si grupuri sanitare. Birourile administratiei, punctul sanitar veterinar, punctul de prim-ajutor, biroul pentru protectia consumatorului si al politiei vor fi amenajate tot aici”, a spus primarul Neculai Ontanu. La etajul 2 va functiona un restaurant destinat publicului si angajatilor, pentru acestia asigurandu-se servicii de catering. Etajul 3 este destinat pentru birouri si servicii iar etajul 4 va fi retras. In zona adiacenta pietei este prevazuta si o parcare. Valoarea aproximativa a investitiei este de 2.994.075 RON (855.450 euro), conform studiului de prefezabilitate.

Inchiderile perimetrale din Piata Baicului, cu panouri tip sandvis

Pentru Piata Baicului, care va avea intrarea din str. Paharnicul Turturea, a fost incheiat deja acordul de proiect. Complexul agroalimentar si comercial va dispune si de o parcare, constructia propriu-zisa urmand sa se desfasoare pe doua niveluri (P+1E), cu o suprafata totala de 1.300 metri patrati, pe un teren de 868,64 mp. La parter vor fi amplasate tarabe, un magazin economat, o magazie de cantare, spalatoare de legume, ghena de gunoi si grupuri sanitare. Etajul 1 va cuprinde spatii pentru comercializarea produselor din carne, peste, lactate, oua, spatii frigorifice si grupuri sanitare. Birourile administratiei, punctul sanitar-veterinar, punctul de prim-ajutor, biroul pentru protectia consumatorului si al politiei vor fi amenajate tot aici. Inchiderile perimetrale se vor realiza din panouri sandvis, termoeficiente, rezistente la foc si placate exterior cu elemente de aluminiu, montate pe structura metalica. Cladirea va dispune de instalatii sanitare, ventilatii, instalatii frigorifice, instalatii de prevenirea si stingerea incendiilor. Valoarea aproximativa a investitiei este de 3.035.221 RON (867.204 euro), conform studiului de prefezabilitate.

In Piata Morarilor, centru pentru tinerii defavorizati

Cel de-al treilea complex multifunctional va fi construit in cartierul Pantelimon, urmand sa gazduiasca si un centru pentru tinerii defavorizati. Constructia se va desfasura pe mai multe niveluri (S+P+5E) iar la subsol se vor amenaja o parcare cu 40 de locuri, spatii de aprovizionare si alte spatii tehnice (hidrofor, centrala termica, post trafo) pentru piata agroalimentara. La parter, cu o suprafata de 700 mp, vor exista ta-rabe, magazie de cantare, spalatoare de legume, ghena de gunoi si un grup sanitar. La etajul 1 sunt prevazute spatii pentru comercializarea produselor din carne, peste, lactate, oua, spatii frigorifice si grupuri sanitare. La etajul 2 se vor comercializa produse nealimentare iar la etajul 3 va exista si un restaurant destinat publicului si angajatilor. Etajul 4 va cuprinde spatii de birouri si servicii APS, fiind deservit de grupuri sanitare, in vreme ce la etajul 5 va functiona un centru multifunctional destinat tinerilor defavorizati. Tot aici, in zona 2, va exista si o cafenea cu terasa. Valoarea aproximativa a investitiei este de 13.129.627 RON (3.751.322 euro), conform studiului de prefezabilitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă