23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialDin 26 august, România citeşte INFERNO de Dan Brown

Din 26 august, România citeşte INFERNO de Dan Brown

Începând de luni, 26 august, Inferno, cel mai aşteptat roman al anului, va fi disponibil în librăriile din toată ţara.

Odată cu publicarea romanelor sale inovatoare Codul lui da Vinci, Simbolul pierdut şi Îngeri şi Demoni, Dan Brown a devenit un fenomen internaţional amalgamând coduri, simboluri, artă şi istorie în thrillere fascinante care au captivat sute de milioane de oameni din toate colţurile lumii. Acum, cu Inferno, noul său roman, Dan Brown îi poartă pe cititori în Italia… călăuzindu-i printr-un peisaj inspirat de unul dintre cei mai mari clasici ai literaturii universale.

Robert Langdon, profesorul de simbologie de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii l-au găsit în căptuşeala hainei sale. Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânără a cărei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor – un geniu a cărei obsesie legată de sfârşitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodată – poemul epic Infernul, al lui Dante Aligheri.

„Deşi am studiat Infernul lui Dante în studenţie, doar recent, în timp ce făceam cercetare în Florenţa, am început să apreciez cu adevărat influenţa durabilă a lucrării lui Dante asupra lumii moderne“ a declarat Brown. Autorul a divulgat foarte puţine despre intriga romanului, spunând doar „sunt încântat să pot purta cititorii într-o călătorie către adâncurile acestui domeniu misterios… un peisaj împânzit de coduri, simboluri şi pasaje secrete.“

Inferno este cel de-al patrulea roman din seria Langdon, precedat de Îngeri şi Demoni, Codul lui da Vinci – care s-a vândut în mai mult de 82 de millioane de exemplare în întreaga lume şi l-a consacrat pe Brown drept cel mai bine vândut autor de cărţi pentru adulţi – şi Simbolul Pierdut, toate apărute în România, la Editura RAO – www.raobooks.com.

Vă invităm să citiţi Inferno şi să vă bucuraţi de continuarea aventurilor lui Robert Langdon.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă