17.7 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialDiaconescu către fetiţa sa: Tatăl tău îţi va ceda televiziunea şi el...

Diaconescu către fetiţa sa: Tatăl tău îţi va ceda televiziunea şi el va intra în politică

Dan Diaconescu, patronul postului OTV, a fost eliberat vineri seara, în jurul orei 22:10, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au admis recursul. „Vreau să vă anunţ că din acest moment Dona, fetiţa mea, va fi patronul postului OTV, iar eu îmi anunţ candidatura la următoarele alegeri prezidenţiale, în 2014 sau când or fi ele”, au fost primele cuvinte rostite de Diaconescu, după ce a ieşit din închisoare, potrivit ziare.com.

De asemenea, el a adăugat că va forma un nou partid, care se va numi, probabil, Partidul Poporului Român.

Vedeta TV s-a declarat arestat politic, în faţa a aproximativ 30 de sustinători, care aşteptau să fie eliberat.

„A fost o arestare politică, până una alta am interdicţie de a vorbi pe anumite teme şi de asta nu vă pot spune absolut tot, dar vă veţi convinge că a fost un prizonierat politic”, a afirmat patronul OTV.

„E prima victorie a poporului român. Fiecare mă vedeţi acasă şi vă mulţumesc, fiecare a contat, cu mesajele lor, în eliberarea mea. A contat şi completul de judecată din această seară. Au votat cu 3 – 0 în favoarea mea”, a spus Diaconescu.

El a adăugat că, deşi el este liber, în celula 16, în care a stat, mai sunt alţi patru „Dan Diaconescu”, iar în celelalte celule şi mai mulţi. „Toată ţara este plină de Dan Diaconescu. Dacă ceea ce mi s-a întâmplat mie este posibil, îmi închipui ce se poate întâmplă unui alt cetăţean”, a declarat patronul OTV.

Patronul OTV urmează să fie cercetat în stare de libertate, acesta neavând voie să părăsească ţara. De asemenea, nu are voie să se întâlnească sau să vorbească cu primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, care i-a denuntat pe cei doi.
Tribunalul Bucuresti i-a impus lui Diaconescu sa nu discute despre cazul sau la OTV, nerespectarea interdictiilor impuse ducand la punerea în discutie a unei eventuale rearestari.

 

Dan Diaconescu va fi eliberat, după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis, vineri seară, recursul declarat împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1, prin care a fost arestat pentru 29 de zile, în timp ce colaboratorul OTV Doru Pârv rămâne în arest, contestaţia sa fiind respinsă. Decizia e definitivă.

Decizia a fost primită cu aplauze de circa 30 de susţinători ai lui Diaconescu, care au fost prezenţi în sala de judecată, la pronunţarea deciziei.

Printre interdicţiile care i s-au impus lui Diaconescu, care nu are voie să părăsească ţara, se numără şi interdicţia de a lua legătura cu primarul arădean, Ion Moţ, cu Doru Pârv şi cu cea care a filmat materialul din comuna Zărand, Mihaela Moise.

Diaconescu a spus, vineri, în faţa judecătorilor care au judecat recursul său că procurorul de caz s-a bucurat „ca un toreador” la aflarea verdictului de arestare şi că este clar că acesta „îl urăşte”.

Şedinţa de judecată a început cu întârziere din cauza celor aproximativ 30 de susţinători ai patronului OTV care, dorind să intre în sala de judecată arhiplină, au făcut zgomot pe holurile instanţei astfel că s-a impus luarea unor măsuri, pentru ca dezbaterile să se poată desfăşura în condiţii normale.

Diaconescu a susţinut, în faţa instanţei, că acest dosar este o înscenare prin care se doreşte închiderea postului OTV şi că el nu a făcut decât să promoveze un subiect într-o emisiune. El a afirmat că procurorul de caz este „invidios pe succesul său”, „65 la sută din populaţia acestei ţări crezând în el”.

El a amintit că în emisiunile sale a fost prezent chiar şeful statului, Traian Băsescu, dar şi liderul PSD Victor Ponta şi ministrul Elena Udrea.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a susţinut că Dan Diaconescu este un pericol pentru ordinea publică, acest fapt reieşind şi din felul în care această televiziune tratează acest caz, magistratul fiind numit de postul OTV „un copil tâmpit, un limbric, cap de râmă fără creier sau incompetent”.

Procurorul a explicat că sunt 18 mii de ore de interceptări, care nu au fost în totalitate ascultate şi transcrise, urmând ca ancheta să continue pentru a stabili adevărul, însă, în acest moment, sunt indicii potrivit cărora cei doi acuzaţi se fac vinovaţi de şantaj.

Magistratul a explicat că a cerut percheziţionarea postului de televiziune şi a locuinţei lui Dan Diaconescu, pentru că OTV a refuzat să furnizeze probele cerute, susţinând că această televiziune nu se supune niciunei autorităţi având zeci de amenzi emise de Consiliul Naţional al Audiovizualului neplătite.

Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în cursul serii de vineri.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a decis, miercuri, arestarea lui Dan Diaconescu şi a lui Dorel Pârv, acuzaţi de şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ (PC), instanţa admiţând cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de emitere a unui mandat pentru 29 de zile.

Cei doi au anunţat încă de la pronunţarea decizie de arestare preventivă că o contestă cu recurs. Secţia I Penală a Tribunalului Bucureşti a judecat vineri contestaţia lui Dan Diaconescu şi a lui Dorel Pârv.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Pârv, realizator la acelaşi post de televiziune, să îi dea 200.000 de euro pentru a nu dezvălui „opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite”.

„Sub presiunea acestor ameninţări, din suma iniţial pretinsă, persoana respectivă a plătit efectiv 30.000 euro şi 4.200 lei inculpatului Pârv Dorel-Petru în scopul de a ajunge, în final, la inculpatul Diaconescu Cristian-Dan”, potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori.

Judecătoria sectorului 1 arată în motivarea decizie de arestare a patronului OTV, Dan Diaconescu, că acesta a profitat de avatajele profesiei de jurnalist şi a folosit în interes personal informaţiile obţinute, o astfel de „conduită infracţională” fiind practicată şi de alţi angajaţi ai postului TV.

„Cu privire la persoana inculpatului Diaconescu Dan, instanţa mai reţine şi faptul că acesta este o persoană publică ce patronează două posturi de televiziune şi realizează emisiuni cu mare rezonanţă asupra publicului, dezbătând subiecte de larg interes. Inculpatul, în loc să-şi exercite profesia de jurnalist în scopul informării publicului, a înţeles să dobândească prin aceasta avantaje financiare în mod ilicit. Contrar deontologiei profesionale, inculpatul a profitat de avantajele profesiei sale, înţelegând să valorifice informaţiile obţinute în această calitate în interesul său personal, îngrădind libertatea psihică a altor persoane. De asemenea, din datele dosarului reies indicii în sensul că această conduită infracţională nu ar fi una izolată în cadrul postului de televiziune OTV”, se arată în motivarea instanţei Judecătoriei sectorului 1, dată publicităţii joi.

De asemenea, despre Dorel Pârv instanţa a apreciat că, beneficiind de imaginea creată prin intermediul unui post de televiziune, a profitat de impactul deosebit pe care îl poate avea asupra oamenilor, folosindu-se de acesta pentru activităţi din sfera ilicitului penal.

Judecătorul a apreciat că există riscul ca, odată pus în libertate, Pârv să îşi reia activitatea infracţională, acesta având o condamnare pentru furt calificat.

„Instanţa mai reţine că, deşi inculpatul (Dorel Pârv – n.r.) a beneficiat anterior de clemenţa instanţelor prin instituţia suspendării condiţionate a executării pedepsei cu fixarea unui termen de încercare, nu a înţeles să-şi îndrepte comportamentul şi să-şi formeze o conduită de respectare a normelor juridice”, se mai arată în documentul citat.

Judecătorul a mai constatat că Dan Diaconescu şi Dorel Pârv prezintă pericolul public, având în vedere reacţia publică la comiterea infracţiunii de şantaj şi posibilitatea comiterii unor fapte asemănătoare în lipsa unei reacţii ferme faţă de cei bănuiţi ca fiind autori.

„Prin urmare, la stabilirea pericolului public nu se pot avea în vedere doar date legate de persoana inculpaţilor, ci şi date referitoare la faptă, date care în speţă sunt de natura a crea un sentiment de insecuritate, credinţa că justiţia nu acţionează îndeajuns împotriva infracţionalităţii, în lipsa luării măsurii arestării preventive”, a mai apreciat judecătorul care a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Dan Diaconescu şi a lui Dorel Pârv.

Cele mai citite

Trei candidaturi la prezidențiale au fost contestate la CCR. Sâmbătă se analizează sesizările

Sâmbătă este ultima zi de depunere a candidaturilor la cea mai înaltă funcție în stat. În cursa pentru Cotroceni sunt 10 candidați până acum Sâmbătă...

Ineficiența energetică: Povestea care ne costă scump

România, odinioară un jucător energetic major în Europa de Est, se confruntă acum cu o realitate sumbră: prețurile au explodat, iar țara e în...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă