36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialDezvoltatorul Confort City: Vom începe reabilitarea pe cheltuiala noastră, nu ne facem...

Dezvoltatorul Confort City: Vom începe reabilitarea pe cheltuiala noastră, nu ne facem răspunzători

Dezvoltatorul complexului Confort City anunţă că va începe, imediat ce autorităţile o vor permite, reabilitarea blocului afectat de incendiul de marţi, iniţial pe propria cheltuială, fără a se face însă răspunzător de prejudiciile produse şi putând apela ulterior la societăţile de asigurări, scrie Mediafax.

Societatea Domus Stil Construct a emis, joi, un comunicat de presă privind incendiul produs marţi după-amiază într-un bloc din complexul său Confort City, în urma căruia au ars aproape în totalitate 24 de apartamente şi au fost afectate, în total, în jur de 640 de persoane, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

„Imediat ce reprezentanţii autorităţilor care investighează natura şi cauzele incendiului vor permite, vom proceda la refacerea instalaţiilor sanitar-termice şi electrice în vederea reluării în cel mai scurt timp a furnizării de utilităţi în imobilele afectate. Toate cheltuielile aferente lucrărilor menţionate la punctul anterior vor fi asumate, în primă fază, de societatea noastră, exclusiv în scopul de a ieşi din impasul existent în momentul de faţă şi de a asigura un cadru adecvat reintrării cât mai rapide în normalitate, fără a se face însă răspunzătoare de prejudiciile produse în urma incediului”, spun reprezentanţii societăţii Domus Stil Construct, dezvoltatorul complexului Confort City.

Reprezentanţii dezvoltatorului mai spun că, în funcţie de rezultatele anchetei privind incendiul, îşi rezervă dreptul de a apela, ulterior, la firmele de asigurări, în legătură cu pagubele.

„În funcţie de rezultatele anchetei aflate în derulare, stabilirea cauzelor şi identificarea responsabililor, ne rezervăm dreptul de a ne îndrepta, ulterior, către societăţile de asigurări sau a altor entităţi responsabile cu privire la pagubele pricinuite”, se mai spune în comunicatul emis de companie.

Reprezentanţii Domus Stil mai spun că, începând de luni, 8 octombrie, vor pune la dispoziţia tuturor proprietarilor ale căror apartamente au fost „distruse de incendiu” alte locuinţe, în cadrul complexului, până la readucerea celor distruse la stadiul iniţial. Ei precizează că aceste apartamente vor beneficia de băi funcţionale, mobilier de dormitor, precum şi utilităţile de bază necesare (apă curentă şi electricitate).

În ceea ce-i priveşte pe proprietarii apartamentelor care nu mai dispun, în prezent, de utilităţi, aceştia pot fi cazaţi în continuare în hotelurile Rin Grand Hotel şi Rin Express, ale aceluiaşi dezvoltator, până când apartamentele lor „vor avea condiţii de bază necesare locuirii”. Oamenii cazaţi la hotel vor avea micul dejun şi cina incluse, potrivit Domus Stil.

„Deplângem incidentul, regretăm situaţia şi suntem, ca întotdeauna, alături de clienţii noştri”, mai afirmă, în încheiere, reprezentanţii Domus Stil Construct.

Incendiul de marţi a izbucnit la mansarda unui bloc cu 11 niveluri din ansamblul rezidenţial Confort City aflat în Popeşti-Leordeni, la graniţa cu sectorul 3.

Complexul Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Dezvoltatorul ansamblului Confort City a anunţat încă de marţi seară că pune la dispoziţia persoanelor afectate de incendiul de marţi apartamentele vacante din interiorul complexului sau din alte spaţii, până la refacerea locuinţelor proprii. Asftel, o parte a locatarilor afectaţi de incendiu au fost cazaţi, de marţi, la Rin Grand Hotel din Capitală, deţinut tot de fraţii Negoiţă.

Zeci de locatari ai blocului afectat de incendiu vor să ceară dezvoltatorului imobiliar să le restituite sumele plătite pentru locuinţe sau să le dea o altă casă într-un alt imobil.

Locatarii au luat această iniţiativă spunând că, din motive de siguranţă, nu sunt de acord să locuiască în continuare în blocul afectat de incendiu, chiar dacă acesta va fi reabilitat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă