Uniunea Scriitorilor, filiala ”penitenciar”. Cine sunt deținuții celebri care au scăpat de închisoare datorită cărților

George Copos nu este singurul deținut din lotul condamnaților din fotbal asupra căruia au planat suspiciuni că și-a plagiat una dintre cărțile cu ajutorul căreia a ieșit anticipat din închisoare.

Share

Razvan Chiruta 0 comentarii

Actualizat: 08.04.2015 - 23:51
George Copos nu este singurul deținut din lotul condamnaților din fotbal asupra căruia au planat suspiciuni că și-a plagiat una dintre cărțile cu ajutorul căreia a ieșit anticipat din închisoare. 

Citește și: Plagiat? Istoricul Parfene îl acuză pe Copos: ”E aceeași înșiruire a ideilor”

La sfârșitul anului trecut, presa a scris că Gigi Becali, eliberat condiționat săptămâna trecută din penitenciar, și-ar fi plagiat cartea “Muntele Athos, Patria Ordodoxiei”. România TV a susținut atunci că o comisie specială va verifica dacă lucrarea a fost scrisă chiar de către finanțatorul Stelei sau nu. Cartea, de 180 de pagini, a fost tipărită în 9000 de exemplare, la o editură cu specific religos, şi conţine povestiri trăite de latifundiar în pelerinajele de la mânăstirile de pe Muntele Athos. Suspiciunile cu privire la originalitatea volumului semnat de Gigi Becali s-au amplificat și după ce în presă a apărut o scrisoare a acestuia adresată directorului Penitenciarului Poarta Albă.

Citește și: Exclusiv. Facsimile după fragmentele suspecte de plagiat din cartea lui George Copos

Un alt deținut de lux eliberat din închisoare cu ajutorul cărților scrise în detenție este fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon. Acesta a ieșit după numai un an de detenție și a publicat două cărți la o editură din orașul pe care l-a condus în trecut. “Politica comercială a României ca țară membră a Uniunii Europene” și “Principii europene în administraţia publică”, scoase în câteva sute de exemplare, sunt cele două opere ale fostului edil.

Citește și: Cartea bănuită de plagiat a lui George Copos, în posesia României libere. Urmează o analiză pe text

Controversatul personaj Dinel Staicu a fost, de asemenea, eliberat după ce a scris o carte. “Pandemia crizei capitaliste dupa 24 ani de era ceausista. Eco ideologia - Eco financia - Biblia mileniului III” a fost o lucrare despre care editura care a publicat-o, aceeași care l-a acceptat și pe Antonie Solomon, a comunicat că se vinde. 

Citește totul despre:

Comentarii