Numele unui român apare pe traseul unei mite uriașe: peste 100 de milioane de euro

Un român, până acum necunoscut, ar fi intermediat transferul a cinci milioane de euro din peste o sută de milioane de euro care, conform procurorilor germani, ar constitui mită dată de concernul Airbus, dezvăluie Cătălin Prisacariu, jurnalist la ziarul România Liberă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.10.2017 - 22:17

Un român, până acum necunoscut, ar fi intermediat transferul a cinci milioane de euro din peste o sută de milioane de euro care, conform procurorilor germani, ar constitui mită dată de concernul Airbus, dezvăluie Cătălin Prisacariu, jurnalist la ziarul România Liberă.

Românul se numește Constantin Ster și locuiește la Bacău.

El a fost audiat de procurorii români în 2015 printr-o comisie rogatorie, la cererea procurorilor germani. Ster a confirmat o parte din informațiile Parchetului german, dar susține că nu toate acuzațiile care i se aduc sunt reale.

Aparent, Ster este un român obișnuit, care - potrivit ziarului german Der Spiegel - are nevoie de leasing ca să-și ia o amărâtă de Dacia Duster și de un credit “Prima casă” pentru un apartament de 30.000 de euro. 

Totuși, procurorii germani au găsit probe că prin conturile firmei lui Ster din Dubai au trecut milioane de euro scurse intenționat din concernul Airbus pentru a se duce în șpăgi.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...