7.4 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialDEZVĂLUIRI din dosarul lui Ionuț Rudeanu: Cine era mâna dreaptă a ginerelui...

DEZVĂLUIRI din dosarul lui Ionuț Rudeanu: Cine era mâna dreaptă a ginerelui lui Blaga

Ginerele lui Vasile Blaga, Ionuț Andrei Rudeanu, s-a folosit de o femeie care a fost expulzată din România ca să-și deruleze tranzacțiile cu firme fantomă, prin care a prejudiciat statul cu peste cinci milioane de lei. Informația apare in documentele procurorilor de la Parchetul Curții de Apel București în baza cărora instanța a decis  arestarea preventivă a lui Rudeanu.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a dispus, vineri, arestarea preventivă a ginerelui lui Blaga, pentru că este un pericol pentru ordinea publică, ar fi comis evaziune fiscală, cu un prejudiciu foarte mare, și s-a folosit de oameni,  doi dintre ei fiind administratorii firmelor fantomă. Rudeanu ar fi ”profitat de starea de nevoie, de lipsa de experiență și de cunoștințe a acestora”.

Citește și: Cum acționa reţeaua evazionistă a lui Ionuț Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga

Prejudiciul de circa 5.000.000 de lei , produs statului  de firma lui Rudeanu, Axis C.S. SRL, reprezintă impozit pe profit, TVA de plată și impozit pe dividende.

Modalități de fraudare a bugetului public

 Ca să diminueze taxele și impozitele către stat, Rudeanu ar fi achiziționat bunuri și ar fi înregistrat prestări de servicii FICTIVE prin patru firme fantomă,  înregistrate pe numele lui Iurie Ceban și Aurelian Paulică, în valoare de peste patru milioane de lei, plus TVA în valoare de aproape un milion de lei.

O angajată a uneia din firmele fantomă, care a fost expulzată din România în 20 iunie 2014 (numele ei nu poate fi făcut public), se ocupa de tranzacțiile cu bani. Ea scotea de la bancă banii depuși de firma lui Rudeanu și făcea tranzacțiile către celelalte firme fantomă. Modalitatea de acțiune era următoarea: după ce scotea banii, îi transfera cu titlu de plată altor două firme fantomă. Femeia nu avea pregătirea necesară pentru a face operațiuni financiare.

În total, din ianuarie 2009 până în decembrie 2012, firma Axis a emis facturi fiscale în valoare de aproximativ cinci milioane de lei pentru prestarea unor servicii/bunuri fictive.

Citește și: Numele lui Blaga apare în dosarul ginerelui său

Femeia a fost găzduită de unul din administratorii unei firme fantomă, în București, dar și la o fermă de oi din Vrancea, unde ajuta la treburile gospodărești.

”Pe întreaga perioadă în care s-a aflat în România, şi a desfăşurat relaţii comerciale cu firma AXIS,  V. A.  a retras sume importante de bani din conturile societăţilor în care era asociat, administrator şi împuternicit pe conturile bancare, fără a presta şi a avea posibilitatea de a presta vreun fel de activitate pentru SC A. C. S. SRL”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Astfel, concluzionează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, femeia a fost un simplu instrument pentru Rudeanu, care s-a folosit de ea ca să retragă sume foarte mari de bani.

Citește și: Ginerele lui Blaga ARESTAT! Motivele: pericol pentru ordinea publică, ar putea influența ancheta și nu și-a recunoscut faptele

 

 

Cele mai citite

Beneficiile curei cu stuf furajer de la Stănescu, înainte de campania electorală

Ilustrație: Marian Avramescu Este un an electoral greu, cu alegeri pe toate palierele și o să ai mult de rumegat la promisiuni și minciuni...

Terasele din Herăstrău își continuă activitatea, la două săptămâni după ce Clotilde Armand a anunțat desființarea lor

Terasele din Herăstrău construite ilegal sunt în continuare funcționale, deși au trecut aproape două săptămâni de la momentul în care primarul Sectorului 1,...

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă