6.1 C
București
luni, 9 decembrie 2024
AcasăSpecialDezinsectie generala la Spitalul de Urgenta

Dezinsectie generala la Spitalul de Urgenta

Conform zicalei „Mai bine mai tarziu decat niciodata”, cea mai mare unitate sanitara din judetul Constanta a intrat, de ieri, intr-un amplu proces de dezinsectie, dezinfectie si deratizare.

In ultima perioada de timp, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta s-a aflat in centrul atentiei mass-media din cauza „scandalului” iscat pe tema mizeriei si a invaziei gandacilor de diferite marimi si culori. Au fost situatii in care insectele au napadit bucataria unitatii sanitare, „ospatandu-se” uneori din laptele sugarilor si din farfuriile bolnavilor. „Bandele” de gandaci „atacau” mai ales in cursul noptii, dandu-le mari batai de cap pacientilor care nu mai stiau pe unde sa-si mai ascunda alimentele. Sobolanii sunt printre „animalele de casa” ce se grabesc sa-i intampine pe bolnavi in spital. Chiar ieri, o pacienta s-a aflat pe punctul de face stop cardiac din cauza unei astfel de lighioane care i-a taiat calea. Femeia se afla la demisolul spitalului cand un sobolan i-a sarit in fata (n.r. – acum se explica existenta pisicilor din acest sector, bine hranite si intretinute de catre angajati!). Specalistii spun ca singura solutie de a scapa de gandaci si sobolani ar fi… arderea din temelii a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta si construirea unuia nou. Autoritatile sanitare sunt de parere ca exista si alta solutie: dezinsectia si deratizarea. Medicul pediatru din cadrul unitatii sanitare, dr. Corneliu Neagoe, declara, luna trecuta, ca a facut un mic experiment pentru a testa solutia utilizata de spital pentru starpirea insectelor. Acesta a declarat ca a luat un gandac si l-a aruncat in solutia lichida. Singurul lucru neplacut pentru mica vietate a fost ca a trebuit sa inoate pentru a-si salva viata, caci solutia s-a dovedit a fi ineficienta.

Verificari la departamentul DDD

Actiunile de dezinfectie, dezinsectie si deratizare nu vizeaza doar Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Potrivit unui comunicat de presa remis de Autoritatea de Sanatate Publica Judeteana (ASPJ) Constanta, decizia a fost luata „in urma analizarii unei situatii ce persista de foarte multi ani in ceea ce priveste prezenta insectelor parazite in spatiile unitatilor sanitare”. Directorul general al ASPJ Constanta, dr. Marius Enescu, a declarat ca a solicitat reanalizarea programului activitatilor DDD (Dezinsectie, Dezinfectie si Deratizare) in toate unitatile sanitare. „In urma acestei analize au fost stabilite unele principii si masuri de actiune care vor fi puse in aplicare pana la igienizarea spatiilor parazitare – mai ales in ceea ce priveste Spitalul Clinic Judetean de Urgenta”, a mai afirmat acesta. Astfel, ieri si astazi, la unitatea sanitara in cauza are loc, dupa cum se specifica in comunicatul ASPJ, o „vasta” actiune de dezinsectie, dezinfectie si deratizare „menita sa readuca sub control situatia colonizarii cu insecte”. Aceasta actiune impune limitarea accesului vizitatorilor, fara a perturba activitatea medicala deoarece substantele folosite sunt de tip ecologic si nu prezinta toxicitate pentru personal.
Oana Manoila

Cele mai citite

Oracle finalizează în România o tranzacție globală de 28,3 miliarde de dolari

Aceasta este cea mai mare achiziție din istoria companiei americane Gigantul american Oracle, al doilea mare producător de software la nivel mondial după Microsoft, a...

Horaţiu Potra, reţinut pentru instigare publică şi nerespectarea regimului armelor

Întrebaţi despre o eventuală legătură între Horaţiu Potra şi Călin Georgescu, avocaţii consilierului au negat categoric existenţa unei conexiuni în acest dosar Horaţiu Potra, consilier...
Ultima oră
Pe aceeași temă