3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialDetinutii din Timisoara, monitorizati prin card

Detinutii din Timisoara, monitorizati prin card

Cardurile personalizate sunt dotate cu cipuri, care reflecta activitatea celor incarcerati in penitenciarul banatean


Cei 1.500 de detinuti
de la Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta Timisoara sunt primii din tara care detin, cu stiinta conducerii, carduri personalizate. Este vorba despre un sistem performant de monitorizare a detinutilor, bazat pe carduri cu cipuri personalizate, implementat in premiera in inchisoarea din orasul de pe Bega.
Softul a fost oferit in mod gratuit de o firma din Targu-Mures, la cererea Penitenciarului. Pe aceste carduri sunt inregistrate fotografiile posesorilor, date personale, cateva elemente de identificare, dar si sumele de bani pe care le au in conturile personale. Dispozitivele de scanare sunt amplasate pe holuri. "Ele sunt dotate cu un identificator al fizionomiei utilizatorului, pentru ca sunt prevazute si cu camere video. Daca imaginea detinatorului nu este identica cu cea stocata pe card, totul se blocheaza", explica directorul inchisorii, Ioan Bala.
Cu aceste carduri, detinutii pot face  cumparaturi la magazinul din curtea inchisorii, isi pot verifica banii din cont sau de la familie sau pot da telefoane.
"La intrarea in penitenciar, detinutul intocmeste o lista cu persoanele pe care doreste sa le contacteze telefonic in timpul pedepsei. El nu poate suna decat la aceste numere. Detinutii au voie sa dea doua telefoane pe zi in cuantum de maximum 10 minute", mai spune Bala.
Daca detinutul pleaca la alta inchisoare prin tansfer, cardul este distrus.
Penitenciarul din Timisoara a fost dotat si cu o usa ce incorporeaza un detector de metale, eliminandu-se astfel perchezitiile corporale.

Cele mai citite

România primește 34 de milioane de euro de la UE, pentru compensarea pagubelor aduse de secetă

Comisia Europeană a alocat României suma de 33,9 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), pentru a ameliora daunele cauzate...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă