8.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Despagubire estimata la 26.000 USD pentru Palatul Copiilor din Alba Iulia

O cladire apartinand Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia este revendicata de urmasii fostului proprietar din Bucuresti, care au depus la Prefectura o notificare prin care solicita o despagubire in valoare de 26.000 de dolari, suma considerata a reprezenta contravaloarea imobilului respectiv. Terenul, in suprafata de aproape 1.500 de mp, si imobilul propriu-zis, constituit din trei apartamente si dependinte, au trecut in proprietatea Statului Roman in anul 1950.
Mostenitoarele fostului proprietar, care au prezentat notificarea, considera ca trecerea in patrimoniul statului a fost ilegala, deoarece nu se incadra in prevederile decretului amintit, proprietarul fiind cadru militar pensionar.
In 1994, Judecatoria Alba Iulia a hotarat, in urma unui proces initiat de urmasii fostului proprietar, retrocedarea in natura a imobilului. Insa, decizia instantei nu s-a aplicat pentru ca magistratii Tribunalului din judet au suspendat procesul pana la solutionarea definitiva a cererii in conditiile unei legi aparute in 1995.

Ultima oră
Pe aceeași temă