5.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialDerby-ul amicalelor pentru CFR

Derby-ul amicalelor pentru CFR

» Campionii vor juca, astazi, impotriva celor de la Partizan Belgrad, cel mai important meci din cele doua perioade de pregatire.

Programul amicalelor CFR-ului in aceasta iarna, din cele doua cantonamente din Antalya, a fost facut, parca, pentru o echipa care se lupta in a doua jumatate a clasamentului. Astfel, cuplul Uhrin-Jindra si-a testat jucatorii in meciuri cu echipe din Ucraina si China pana acum si vor mai urma alte cinci partide impotriva unor reprezentante ale fotbalului din Serbia, Slovacia, Bulgaria, Polonia si Croatia. De departe, cel mai titrat adversar al lui Dubarbier si compania este Partizan Belgrad, echipa pe care clujenii o vor intalni astazi, de la ora 17:00. Formatia care a eliminat-o pe FC Timisoara din Cupa UEFA a "scapat", recent, de doi dintre cei mai valorosi fotbalisti ai lor, Zoran Tosic si Adem Ljajic, pe care i-a vandut la Manchester United pentru 20 de milioane de euro.

 

In schimb, clujenii se chinuie sa obtina 5 milioane de euro pe Emmanuel Culio, insa cu fiecare zi care trece argentinianul are tot mai multe sanse sa ramana in Gruia, desi atat el cat si presedintele Iuliu Muresan spun ca este timpul ca mijlocasul sa faca pasul inspre o echipa mare. Partida cu Partizan reprezinta inca o posibilitate pentru Dusan Uhrin Jr. si Ales Jindra sa vada la lucru noua asezare a alb-visiniilor, care va evolua din acest retur cu doi atacanti. Astfel, langa Yssouf Kone va fi Sebastian Dubarbier, iar noua idee a cehilor a avut o reactie pozitiva atat printre jucatori cat si printre oficialii echipei. "Avem mai multe ocazii de poarta, acum ca Yssouf Kone nu mai este singur in atac si nu mai trebuie sa isi piarda din energie alergand de unul singur sa recupereze mingile. Suntem mai puternici si avem incredere ca vom face un retur foarte bun", a declarat Culio.

 

O alta schimbare binevenita la CFR a fost urcarea in linia de mijloc a lui Alvaro Pereira, care a si marcat in primul sau meci din noua postura. "Jucatorii se gasesc mai bine pe teren, isi creeaza ocazii multe de poarta pentru ca, in noul sistem, ajungem mult mai usor la finalizare", a laudat Iuliu Muresan noua tactica a echipei clujene.

ODIHNA
CFR Cluj se va intoarce din Antalya vineri, pe Aeroportul International din Cluj. Dupa doua saptamani de calvar pentru jucatori, care au avut in majoritatea timpului cate trei antrenamente zilnice, Dusan Uhrin Jr. a decis sa le dea elevilor sai trei zile libere la finalul acestei saptamani. Vestea proasta pentru alb-visinii este, insa, faptul ca dupa numai patru zile petrecute la Cluj, acestia se vor intoarce in Turcia pentru cel de-al doilea stagiu de pregatire, unul mult mai lejer, insa, decat cel la care sunt supusi in aceste zile.

Cele mai citite

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...

Peste 2.400 de militari, la parada de Ziua Naționață din Capitală. Evenimentele de la Alba Iulia

Peste 2.400 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...
Ultima oră
Pe aceeași temă