21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDeputatul Radu Lambrino a deschis gura dupa doi ani

Deputatul Radu Lambrino a deschis gura dupa doi ani

Deputatul PD de Timis, Radu Lambrino, si-a luat inima in dinti si a reusit sa vorbeasca in plenul Parlamentului, la aproape doi ani de cand a fost investit in functie. Dupa o tacere indelungata, in ultimele saptamani, el a iesit in fata colegilor din tara cu doua declaratii politice, atacand actiuni ale Primariei orasului de pe Bega.
Lambrino duce, de peste un an, lupte asidue cu administratia timisoreana, samanta de scandal fiind pornita de la niste contracte de publicitate stradala. De mentionat ca Lambrino, vicepresedinte al Comisiei de Abuzuri din Camera Deputatilor, este finul viceprimarului PD, Dorel Borza.
Prima declaratie politica facuta de Radu Lambrino dupa ce a depus juramantul, in decembrie 2004, apare pe site-ul Camerei Deputatilor cu data de 10 octombrie. El a intervenit in plen pentru a prezenta situatia Parcului Rozelor din Timisoara, in timpul unor declaratii legate de aderarea in UE.
Parlamentarul a atras atentia asupra pretului exorbitant pe care executivul local l-a solicitat pentru reamenajarea Parcului Rozelor – peste 6,3 milioane RON, in timp ce intreg bugetul alocat pentru administrarea celor zece parcuri ale municipiului, gestionat de Serviciul de Mediu Urban, este de cinci milioane RON. “Toate demersurile au fost facute in conditiile in care nu a fost consultata nici conducerea Comisiei de Urbanism si nici directorul societatii care administreaza parcurile centrale. Mai mult decat atat, studiul de fezabilitate, cat si finantarea proiectului sunt la pachet, in cadrul aceleiasi propuneri legislative, pe masa sedintei Consiliului Local”, a spus Lambrino.
Deputatul a insirat apoi in fata colegilor cifre elocvente pentru a pune in evidenta prestatiile horticole. Trebuie spus ca in fruntea unor servicii din Comisia de Urbanism se afla chiar nasul sau, viceprimarul orasului de pe Bega, Dorel Borza (PD), iar societatea “Horticultura” este condusa de democratul Andrei Dragila.
“Nu trebuie sa pierdem din vedere ca si la ora actuala parcul din Piata Revolutiei nu are o instalatie de irigare, aceasta operatiune fiind efectuata cu furtunul, desi municipiul Timisoara se vrea o “mica Viena””, mai sustine Lambrino.
A doua declaratie politica este datata 24 octombrie si are in atentie tot mediul inconjurator, mai precis “Taierile de copaci si ilegalitatile Primariei Timisoara”. Lambrino a pus accent pe identitatea cetatenilor si pe sensibilitatea lor cand vine vorba de defrisarile de arbori si acuza actiunile municipalitatii, care “desertizeaza” mai multe zone din oras.
Recent, Agentia Regionala de Mediu a stopat actiunea de taiere a unor arbori si a aplicat o amenda de 50.000 RON municipalitatii.

Razbunarea finului?

Cele doua declaratii politice ale lui Lambrino emana, insa, interese si razbunari. Cel putin asa vede lucrurile sefa Corpului de Control din cadrul Primariei, Mihaela Marza. “Radu Lambrino are 18 procese cu noi, prin firma sa de publicitate, iar majoritatea le-a pierdut. Este o afacere de familie, din moment ce sotia sa (Gabriela Lambrino – n.r.) este sefa la Agentia Regionala de Mediu. Noi nu am facut un caz personal din disputele pe care le avem cu deputatul. Cei de la Bucuresti nu cunosc increngaturile acestor fapte si declaratiile lui ar putea da bine in Parlament. Eu cred ca e nevoie de mult tupeu sa scoti asa in fata un business de familie”, a declarat Mihaela Marza.
La inceputul acestui an, o comisie de verificare a publicitatii stradale din oras a evidentiat faptul ca firma democratului a fost favorizata la obtinerea unor contracte, in baza relatiei cu coordonatorul acestei activitati, viceprimarul Borza. Membrii comisiei din care a facut parte si sefa Corpului de Control din cadrul Primariei au fost dati in judecata de deputat pentru abuz in serviciu, procesul fiind pe rol in prezent.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă