2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Mircea Cosma, sub control judiciar, în dosarul cumnatului premierului Ponta....

UPDATE. VIDEO. Mircea Cosma, sub control judiciar, în dosarul cumnatului premierului Ponta. Vlad Cosma, urmărit penal

UPDATE 15:23: Deputatul PSD, Vlad Cosma este urmărit penal, fiind acuzat de procurorii anticorupţie de sprijinirea unui grup infracțional organizat, informează DNA.

UPDATE: Mircea Cosma a fost pus sub control judiciar pentru 60 zile.

El este acuzat de procurorii anticorupţie de sprijinirea unui grup infracțional organizat şi folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite, se arată într-un comunicat al DNA.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_min/7418d42107a08bd60cf8af8008dce2a8/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

——-

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi fiul său, deputatul PSD, Vlad Cosma, sunt audiaţi, marţi, în jurul prânzului, la DNA Ploieşti. Cei doi sunt vizaţi în dosarul cumnatului lui Victor Ponta.

Citeşte şi: Ghiţă, suspect în dosarul de evaziune al cumnatului premierului Ponta

Cel mai probabil, Mircea Cosma este audiat în calitatea sa de fost şef de CJ.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_min/fdc37e88fdcf19f6311e463910380442/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

 Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, este anchetat de procurorii anticorupţie într-un dosar cu fonduri europene, în care prejudiciul se ridică la aproximativ 7,8 milioane lei, iar evaziunea fiscală produsă prin firma sa, la 2,5 milioane lei.

Citeşte şi: Firma deținută de cumnatul lui Ponta, percheziționată într-un dosar cu prejudiciu de 7,8 milioane lei. Herțanu și Sebastian Ghiță, audiați la DNA Ploiești

SC HidroPrahova SRL a achiziţionat circa şapte pachete de lucrări publice pentru canalizare, alimentare cu apă şi epurare apă, valoarea contractelor depăşind 100 milioane lei. Din aceste fonduri alocate lucrărilor, peste 50% ar fi fost deturnate.

În aprilie 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, şi alte două persoane au fost trimişi în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Astfel, deputatul PSD Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenţă, tatăl acestuia, Mircea Cosma, de luare de mită şi abuz în serviciu, directorul Direcţiei "Patrimoniu" din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, iar Răzvan Alexe, de trafic de influenţă şi dare de mită. Procesul se află pe rolul instanţei supreme.

DNA a început ancheta penală în care Cosma este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce acesta ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Judeţean. În acelaşi dosar, fiul lui Mircea Cosma, Vlad Alexandru Cosma, deputat PSD, este acuzat de trafic de influenţă.

În 11 februarie 2014, preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Ulterior, instanţa supremă a judecat şi respins propunerea DNA de arestare preventivă a lui Mircea Cosma, acesta fiind cercetat în libertate, sub control judiciar.

Mircea Cosma este unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Prahova şi preşedinte al Consiliului Judeţean, aflat la al treilea mandat.

 

Cele mai citite

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...
Ultima oră
Pe aceeași temă