3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialDeputatul Cristian Rizea contestă controlul judiciar pe cauțiune

Deputatul Cristian Rizea contestă controlul judiciar pe cauțiune

Deputatul PSD Cristian Rizea contestă, luni, măsura controlului judiciar pe cauțiune, în valoare de 1.5 milioane de lei, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, informează Digi24.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus, joi, punerea în mişcare a acțiunii penale şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile.

Potrivit procurorilor DNA, în 2 decembrie 2009, potrivit unei înțelegeri anterioare, Rizea a primit suma de 200.000 de euro de la un om de afaceri cu cetățenie americană, Colțea Lucian, iar la câteva zile, la data de 6 decembrie2009, a primit suma de 100.000 euro – în total 300.000 euro – pentru ca în schimb să intervină la nivelul a două autorități, Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) și primăria comunei Chiajna, astfel încât Colțea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidențială din municipiul București, respectiv să obțină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria comunei Chiajna.

Astfel, „pentru a disimula” proveniența banilor, au fost întocmite patru contracte de împrumut false, cu caracter fictiv, mai spun procurorii.

În cursul lunii decembrie 2015, pe fondul desfășurării prezentei anchete penale, deputatul i-a abordat pe doi dintre martori și le-a spus să nu relateze adevărul organelor de urmărire penală, promițându-le celor doi că, în perspectiva că va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spațiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

 

Cele mai citite

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă