10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDeputaţii cheltuiesc 1,65 milioane euro pe bilete de avion

Deputaţii cheltuiesc 1,65 milioane euro pe bilete de avion

Camera Deputaţilor a atribuit un contract de peste 1,65 milioane de euro (6,77 milioane de lei), cu tot cu TVA, pentru achiziţionarea de bilete de avion pe curse cu destinaţii în străinătate.

În medie, asta înseamnă că fiecare dintre cei 333 de deputaţi din Parlament are alocate aproape 5.000 de euro pentru călătorii cu avionul, anul acesta.

Contractul a fost câştigat, pe 12 aprilie, de trei agenţii de turism: Perfect Tour, Danco Pro şi Business Travel Turism.

De fapt, deputaţii cheltuiesc chiar mai mult pe transportul în străinătate. În perioada octombrie 2010 – februarie 2011, deputaţii au decontat sume suplimentare pentru acest capitol, deşi biletele de avion se presupune că erau deja achitate printr-un contract de servicii similar celui atribuit recent.

În 5 luni, deputaţii şi-au decontat 45.000 de euro pe transportul în străinătate, conform datelor obţinute de Institutul de Politici Publice de la Camera Deputaţilor.

Cele mai citite

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este "raţională" şi "matură", a declarat, marţi, Rareş...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă