32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialDeputații au respins modificarea regulilor privind ora de religie. Pentru elevi continuă...

Deputații au respins modificarea regulilor privind ora de religie. Pentru elevi continuă să decidă părinții

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri un proiect de lege prin care se modifica modalitatea de înscriere la ora de religie, informează Agerpres.

Proiectul, inițiat de deputatul independent Remus Cernea, prevedea că elevii care au împlinit vârsta de 14 ani pot alege dacă frecventează acest curs sau nu. Rezultatul votului din Cameră a fost 254 de voturi „pentru” respingere, un vot „împotrivă” şi o abţinere. 

Actuala legislaţie prevede că doar elevul major poate să decidă singur în această privinţă. Pentru elevii minori, decizia o iau părinții.

Remus Cernea susține, în expunerea de motive că actuala legislaţie „menţine o serie de ambiguităţi generatoare de confuzii şi noi abuzuri”. Camera Deputaţilor este primul for legislativ sesizat în privinţa acestei iniţiative.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă