16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Demisii importante la casa de modă Gucci

Directorul general al Gucci, Patrizio di Marco, şi directorul de creaţie, Frida Giannini, vor pleca din companie după 13 ani, din cauza declinului vânzărilor brandului italian de lux, informează Mediafax.

Di Marco se va retrage din funcţie la 1 ianuarie, în timp ce Giannini va demisiona la sfârşitul lunii februarie, după prezentarea colecţiei pentru femei pentru toamnă/iarnă 2015-2016. Patrizio Di Marco va fi înlocuit de Marco Bizzarri, a anunțat compania Kering care deține brandul Gucci.

Vânzările Gucci au scăzut în perioada iulie-septembrie cu 1,9%, la 851 milioane de euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Plecarea lui di Marco şi a lui Giannini survine într-o perioadă de probleme în industria europeană a luxului. Vânzările către consumatorii chinezi, care au reprezentat motorul dezvoltării rapide a acestei industrii în ultimul deceniu, au scăzut din cauza campaniei anticorupţie din China.

Cele mai mare branduri de lux sunt afectate şi de schimbarea comportamentului cumpărătorilor din Statele Unite şi Europa, care cumpără tot mai mult online.

Ultima oră
Pe aceeași temă