21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialDeclaratiile de somaj pe iunie se vor completa in leul vechi

Declaratiile de somaj pe iunie se vor completa in leul vechi

Eugen Preda, director general executiv la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, ANOFM, a declarat ca pe pagina de internet a institutiei, www.anofm.ro, au fost publicate Instructiunile privind depunerea declaratiilor de somaj incepand cu data de 1 iulie 2005. „Deoarece situatia referitoare la salariile cuvenite pe luna iunie 2005 se intocmesc in leul vechi, declaratiile de somaj aferente lunii iunie 2005 se vor depune pana la data de 25 iulie a.c. si se vor completa in leul vechi”, a precizat directorul Preda. Acesta a spus ca dupa data limita de depunere a declaratiilor aferente lunii iunie, in perioada 25-31 iulie 2005, agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca vor efectua din oficiu operatiunile de denominare a veniturilor inscrise in declaratiile de asigurare depuse, fara a fi necesara depunerea de catre angajatori a declaratiilor rectificative.
Declaratiile initiale sau/si rectificative aferente perioadelor de dupa data de 1 iulie 2005 se vor completa in moneda noua, indiferent de luna/anul la care se refera.
Declaratiile rectificative aferente perioadelor anterioare datei de 1 iulie 2005 se vor completa in moneda veche. Toate campurile reprezentand drepturi sau obligatii de plata (inclusiv deducerile si reducerile inscrise in Anexa 2 a declaratiilor) se vor inscrie fara virgula. Eugen Preda a mai spus ca programul destinat angajatorilor pentru completarea declaratiilor la Bugetul asigurarilor pentru somaj (DECLSOM) nu va suferi nici un fel de modificare prin trecerea la evidenta in leul nou.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă