-2.2 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăSpecialO nouă declarație controversată a oficialilor unguri. Vicepremierul Semjen: Politicienii maghiari din...

O nouă declarație controversată a oficialilor unguri. Vicepremierul Semjen: Politicienii maghiari din România sunt intimidaţi, sub pretextul luptei anticorupţie

Vicepremierul ungar, Zsolt Semjen, a declarat că politicienii maghiari din România sunt inimidaţi sub pretextul luptei anticorupţie, potrivit DailyNews Hungary, citat de Mediafax. Semjen şi-a oferit sprijinul pentru liderii oricărei comunităţi etnice care ar fi persecutaţi pe nedrept.

Vicepremierul Semjen a acordat premiul "Ungurii din afara Frontierelor" către patru politicieni maghiari din România: Arpad Antal (primar al oraşului Sfântu Gheorghe); Robert Raduly (primarul din Miercurea Ciuc; Domokos Szoke (viceprimarul din Miercurea Ciuc) şi Janos Mezei, fost primar al oraşului Gheorghieni. Premiile au fost înmânate vineri la consulatul general al Ungariei de la Miercurea Ciuc.

Autorităţile române au demarat anchete penale pe numele celor patru politicieni pentru presupuse fapte de corupţie.

"Ceea ce se întâmplă este de fapt o intimidare a maghiarilor sub pretextul luptei anticorupţie. Ungaria nu-i va părăsi niciodată, ei pot întotdeauna să se bazeze pe sprijinul Ungariei" a declarat Semjen, care a adăugat că este evident faptul că aceste anchete au fost iniţiate împotriva unor lideri maghiari care joacă un rol crucial în reprezentarea comunităţii lor şi care luptă pentru interesele şi supravieţuirea acestei comunităţi.

Antal Arpad este cercetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). El este acuzat de utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice. 

În luna iunie 2015, Raduly Robert şi viceprimarul Szoke Domokos au fost trimişi în judecată de procurorii DNA şi sunt judecaţi de tribunalul Mureş pentru mai multe infracţiuni, printre care şi abuz in serviciu. În ciuda acuzaţiilor, Raduly Robert este la al patrulea mandat de primar în Miercurea Ciuc.

În luna mai 2015, primarul municipiului Gheorgheni, Janos Mezei a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, acesta fiind acuzat că ar fi încercat să vândă un teren către o firmă deşi fusese concesionat către o altă companie. Totodată, edilul este acuzat şi de şantaj şi de instigare la delapidare pentru că ar fi determinat-o pe secretara sa, Barabas Eva Csilla, să-i aducă, acasă, înregistrări ale unei şedinţe a consiliului local.

Cele mai citite

Agroland atrage 14,7 milioane de lei de la investitori

Compania românească Agroland Business System, controlată de timișoreanul Horia Cardoş, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, atrage 14,7 milioane...

Incindent la metrou Lujerului! O femeie a încercat să împingă oamenii pe șine

E alertă la metrou, în stația Lujerului! O femeie a încercat să împingă mai mulți călători pe șinele de tren. Știre în curs de actualizare...

Cum l-a protejat sistemul pe Fritz să nu ajungă un nou caz Djokovic

Pentru că nu are nicio idee clară de dezvoltare sportivă și culturală, Dominic Fritz, primarul userist al Timișoarei, a anunțat că a gestionat 115...
Ultima oră
Pe aceeași temă