13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecial"Decizia Comisiei juridice in cazul Nastase ar putea activa clauza de salvgardare...

“Decizia Comisiei juridice in cazul Nastase ar putea activa clauza de salvgardare pe Justitie”

Europarlamentarul PD-L Nicolae Vlad Popa a declarat, joi, pentru Mediafax, ca decizia Comisiei juridice a Camerei Deputailor in cazul lui Adrian Nastase a produs consternare in randul politicienilor de la Strasbourg si ar putea activa clauza de salvgardare pe justitie.

"Informatia privind decizia Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, care propune plenului sa voteze pentru neinceperea urmaririi penale si pentru blocarea dosarului lui Adrian Nastase, a produs consternare in randul politicienilor de la Strasbourg", a declarat Nicolae Vlad Popa.

El a precizat ca Romania se afla in fata unui raport foarte important cu privire la justitia din Romania.

"Aceasta decizie, pe care o numesc iresponsabila, a unui numar de deputati din Comisia juridica poate prejudicia in mod direct cauza Romaniei, putand sa se ajunga chiar la activarea clauzei de salvgardare", a precizat el.

In opinia europarlamentarului PD-L, "Comisia juridica din Camera Deputatilor a incalcat principiul constitutional al separarii puterilor in stat, substituindu-se justitiei", iar, "in situatia in care se vor lua masuri impotriva Romaniei, acesti deputati vor raspunde politic".

"Fac un apel la plenul Camerei Deputatilor sa nu intre intr-un joc care sa prejudicieze interesele Romaniei si sa ne puna in situatia de a suporta consecinte care vor merge pana la reducerea fondurilor europene", a spus Vlad Popa.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor recomanda plenului sa voteze impotriva inceperii urmaririi penale a lui Adrian Nastase, a anuntat, miercuri seara, vicepresedintele comisiei, Florin Iordache, dupa audierea lui Nastase si prezentarea punctelor de vedere ale raportorilor in cazul acestuia.

Cele mai citite
00:00:21

VIDEO. Orașul Khan Younis din Gaza, lovit din nou

Exploziile de deasupra părții de est a orașului Khan Younis au putut fi văzute și auzite la primele ore ale zilei de sâmbătă (2...
00:00:33

VIDEO. Un protestatar cu un steag palestinian și-a dat foc în fața consulatului israelian din Atlanta, Georgia

Un protestatar cu un steag palestinian și-a dat foc vineri (1 decembrie) în fața consulatului israelian din Atlanta, Georgia, au anunțat autoritățile. Persoana, pe care...
00:01:24

VIDEO. “Spectacol” făcut de vulcanul Etna

Lava roșie și fierbinte a curs de pe muntele Etna din Italia și a luminat cerul în noaptea de vineri spre sâmbătă (1 decembrie)....
Ultima oră
Pe aceeași temă