21.1 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDebut perfect pentru HCM şi CSU Neptun

Debut perfect pentru HCM şi CSU Neptun

Handbaliştii constănţeni nu au probleme în startul stagiunii, băieţii fiind lideri în Liga Naţională, iar fetele de la CSU conducând Divizia A.

 

Au trecut patru etape din Liga Naţio­nală de handbal masculin şi HCM Constanţa nu a suferit nici un eşec. Aceeaşi situaţie se consemnează şi în Divizia A feminină, unde CSU Neptun demonstrează că doreşte să se întoarcă foarte repede în eşalonul de elită feminin de unde a retrogradat sezonul trecut.

Era de aşteptat ca formaţia masculină să domine autoritar întrecerea internă. Investiţiile făcute, mai ales la capitolul transferuri, fac din HCM principala favorită la titlu. Nici una din contracandidate nu se ridică la nivelul echipei de pe litoral, iar acest lucru a fost demonstrat chiar în startul sezonului. După primele patru runde ale întrecerii, nici o altă echipă nu a reuşit să câştige toate meciurile disputate până acum.

Dacă ne raportăm la sezonul trecut, când HCM nu a pierdut decât un punct pe parcursul întregului sezon, putem spune că deja gruparea de la malul mării este campioană, tocmai pentru că lotul constănţenilor este mult mai puternic decât anul trecut, în timp ce adversarele nu au crescut foarte mult în valoare. „Este mult prea devreme să spunem că suntem campioni. Au trecut doar patru etape şi mai avem multe partide grele în faţă. Să nu mai spunem de oboseala care se va acumula o dată cu disputarea mai multor jocuri în Liga Campionilor. Este adevărat că ne detaşăm de celelalte echipe, dar surprize pot apărea oricând”, a declarat directorul executiv al HCM-ului, Nurhan Ali, revenit în staff-ul constănţean după o perioadă de pauză.

Dacă despre HCM se poate spune că este deja campioană, despre echipa CSU Neptun nu se poate spune acelaşi lucru. Chiar dacă este pe primul loc în ierarhia Diviziei A, echipa de pe litoral nu promovează direct, ci va participa la un turneu de promovare unde va întâlni echipe din Liga Naţională.

În aceste condiţii, gruparea pregătită de Ion Crăciun se poate spune că mai are mult de lucru pentru a reveni între cele mai bune echipe din România.

HCM, meci imposibil

Dacă în campionat nu are adversar, HCM tânjeşte după performanţe continentale care întârzie să apară. Echipa de pe litoral participă pentru a şaptea oară în grupele Ligii Campionilor, unde joi va evolua chiar împotriva deţinătoarei trofeului, THW Kiel. Germanii reprezintă o redută imposibil de trecut de către gruparea de pe litoral. Kiel este neînvinsă în faţa propriilor suporteri şi este puţin probabil ca HCM să realizeze surpriza chiar în meciul de joi.

 

8 puncte a acumulat HCM Constanţa în campionat, maximum posibile. 

Cele mai citite

Creșterea cererii pentru vacanțe exotice în rândul turiștilor români. Destinațiile aflate în topul preferințelor

Thailanda, Zanzibar, Maldive și Republica Dominicană devin din ce în ce mai populare în rândul turiștilor români, având în vedere că cererea pentru vacanțe...

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă