1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialSCANDALOS. Iliescu, Dragnea, Ponta, Năstase, Tăriceanu, Hrebenciuc și alți politicieni cu dosare...

SCANDALOS. Iliescu, Dragnea, Ponta, Năstase, Tăriceanu, Hrebenciuc și alți politicieni cu dosare penale vor beneficia de ordonanțele hulite în stradă. Cel mai mare profitor e președintele penal al PSD

Liviu Dragnea susține eroic că va “muri în picioare”, dar își va pune în aplicare programul de guvernare, program care începe cu promovarea ordonanțelor de grațiere și de golire de conținut a abuzului în serviciu, a conflictului de interese și a neglijenței în serviciu, infracțiuni care au sărăcit bugetul țării de sute de miliarde de dolari în ultimii 27 de ani.

Dragnea se salvează pe sine și salvează armate de politriuci, în frunte cu celebrii Ion Iliescu, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, Adrian Năstase, Viorel Hrebenciu. Toți vor fi salvați fie prin închiderea dosarelor, fie înjumătățirea pedepselor sau ștergerea termenului de încercare. 

Când a ales momentul?

Când Justiția  și-a stabilit practica unitară prin care aplică legea penală astfel că sute de politicieni de rang înalt și mii de politruci din teritoriu (primar, consilieri locali, consilieri județeni, președinți și vicepreședinți de consilii județene, prefecți, directori de deconcentrate, alți funcționari) au ajuns în pușcării sau au fost condamnați cu suspendare și li s-au impus confiscări ale averilor obținute prin infracțiuni.

Alți politicieni cu probleme judiciare își așteaptă cu înfrigurare condamnările și confiscările de avere obținute prin infracțiuni care au legătură cu serviciul de înalt sau mărunt funcționar public.

Consiliul Superior al Magistraturii, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorul general al României, instanțele spun la unison că promovarea celor două ordonanțe ar distorsiona Justiția, ar clătina statul de drept prin distrugerea fundației ei și anume crearea unei caste, cea a politicienilor aleși și a celor numiți pe funcții publice, care NU va mai răspunde pentru infracțiunile de serviciu prin care poate fi golit bugetul public în folosul lor, a rudelor lor, a clientelei politice.

Cine scapă sau va fi albit prin ordonațele lui Dragnea &Tăriceanu

Lista celor care vor fi mai presus de lege este foarte lungă. Conține mii de politicieni, pentru că și primarii și consilierii locali, ca și cei numiți în funcții publice pe criterii politice  la instituții comunale, municipale, județene sunt tot politicieni.

Dosarele finalizate prin condamnări cu executare sau suspendare vor fi albite, dosarele aflate în stare de judecată sau în anchetă vor fi închise (funcționează aplicarea legii mai favorabile), vor fi dosare care NU vor fi niciodată  deschise pentru astfel de grave infracțiuni care golesc de fonduri bugetul public național și bugetele locale.

Prejudiciile totale actuale depășesc 1,5 miliarde de euro, însă cele viitoare nu pot fi cuantificate.

Abuzul în serviciu prin care se vor distribui contracte de achiziții publice pe criterii clientelare nu va putea fi incriminat – nu permite noua lege data prin ordonanță! – fără plângerea prealabilă a victimei. Or, astfel de plângeri nu vor exista pentru că, spre exemplu,  primarul, ordonator de credite, care distribuie fără licitație un contract, nu o să-și facă el singur plângere prealabilă împotriva sa, asa cum prevede ordonanța, pentru că el este și reprezentantul legal al victimei. La fel se întâmplă cu președintele consiliului județean, cu ministrul și cu toți ceilalți ordonatori de credite.

Primul mare profitor va fi Liviu Dragnea, președintele PSD, președintele Camerei Deputaților și premierul care conduce din umbră România.

De lege va profita chiar și Ion Iliescu în dosarele “Revoluției” și “Mineriadei”.

Va beneficia de legea grațierii, chiar dacă e acuzat de crime împotriva umanității, pentru că are peste 60 de ani, după cum a explicat la digiTV  Nicoleta Popescu, reprezentanta organizației neguvernamentale APADOR-CH. După cum am spus, lista politicienilor beneficiari este lungă. Redăm o listă cu  numele celor care au notorietate. 

Astfel, de ordonanțe urmează să beneficieze

 1. Liviu Dragnea
 2. Ion Iliescu
 3. Victor Viorel Ponta
 4. Adrian Năstase (spre exemplu, în dosarul “Trofeul Calității” principala infracțiune este abuzul în serviciu, iar Năstase este beneficiarul folosului)
 5. Dan Șova (și toți responsabilii de la CE Turceni și Rovinari, care i-au îmbogățit pe Ponta și Șova)
 6. Darius Vâlcov (fost ministru PSD al Finanțelor)
 7. Sebastian Ghiță
 8. Viorel Hrebenciuc
 9. Ilie Sârbu
 10. Dan Ioan Popescu
 11. Ioan Adam
 12. Ecaterina Andronescu
 13. Corneliu Iacubov
 14. Mihai Tănăsescu
 15. Eugen Bejinariu
 16. Mădălin Voicu
 17. Nicolae Păun
 18. Nicolae Bădălău
 19. Robert Negoiță
 20. Olguța Vasilescu
 21. Paul Stănescu
 22. Cristian Rizea
 23. Tudor Pendiuc
 24. Cătălin Rădulescu
 25. Constatin Nicolescu
 26. Radu Mazăre
 27. Nicușor Constantinescu
 28. Gabriel Mutu
 29. Bunea Stancu
 30. Marian Vanghelie
 31. Gheorghe Nichita
 32. Adrian Severin
 33. Mircea Cosma
 34. Vlad Cosma
 35. Andreea Cosma
 36. Ovidiu Marius Isăilă
 37. Cătălin Voicu
 38. Adrian Duicu
 39. Constatin Popescu
 40. Serban Mihăilescu
 41. Dan Nica
 42. Mircea Drăghici
 43. Constantin Adăscăliței
 44. Radu Băbuș
 45. Daniel Bărbulescu
 46. Dan Bordeianu
 47. Florin Constantinescu
 48. Alexandru Cordoș
 49. Sonia Drăghici
 50. Marian Ghivenciu
 51. Vasile Gliga
 52. Iulian Iancu
 53. Sorin Lazar
 54. Marius Manolache
 55. Eduard Martin
 56. Alexandru Mazăre
 57. Lucian Șova
 58. Gabriel Vlase
 59. Vasile Duță
 60. Emil Cutean
 61. Ion Stan
 62. Anghel Stanciu și mulți, mulți alții.

 

Dosate celebre, în care abuzul în serviciu a produs prejudiciile  totale  de miliarde de dolari

Devalizarea băncilor  a fost o metodă prin care banii din bănci au ajuns în zestrea unor politicieni și a clientelei lor. Exemple de bănci devalizate: Bancorex, Banca Agricolă, Banca Dacia Felix, Banca Internațională a Religiilor, Banca Română de Scont, Banca Română de investiții. Infracțiunile prin care au fost devalizate băncile au în componența lor și abuzul în serviciu. 

Pedepse nu s-au dat pentru că în acea perioadă reglementările legale se volatizau rapid în funcție de schimbările politice și NU exista practică judiciară.  Dosarele se deschideau și se închideau după schimbarea puterii politice. Golurile lăsate au fost umplute (despăgubirile) cu bani din bugetul public (fraudele de circa două milioarde de dolari de la Bancorex au fost preluate la datoria publică, de exemplu, si plătite în timp prin taxe si impozite noi, suportate de toți)

O altă metodă de devalizare a bugetelor publice sau direct a buzunarelor românilor au fost jocurile piramidale gen “Caritas”, “SAFI”, “FNI”, pentru care, prin abuz în serviciu, s-au dat avize de funcționare.

Contrabanda cu orice tip de produse au fost comise  și prin component lor, abuzul în serviciu. Celebră este  “Contrabanda Jimbolia” cu produse petroliere spre fosta Iugoslavie, protejată prin abuz în serviciu de șefii SRI ( Virgil Măgureanu și înalți ofiețeri), de ministrul de Interne de atunci Doru Ioan Tărăcilă, de ministrul Transporturilor Aurel Novac, de premierul de atunci, Nicolae Văcăroiu. Prejudiciile erau tot de miliarde de dolari. 

Tot prin abuz în serviciu răsar rețele de contrabandă și evaziune în domeniul alimentar (contrabanda cu cereale, cu carne, cu alcool etc), prejudiciile fiind alte miliarde de dolari.

Aacerea “Rompetrol”, care a lăsat statului o gaură imensă de circa 600 de milioane de dolari, nu era posibilă fără componenta abuzului în serviciu. Apoi, tot cu prin abuz în serviciu au fost posibile devalizările rafinăriilor din rețeau sau prin rețeau Rafo Onești- Rafinăria Dărmănești –Solventul Timișoara –carom-VGB- Balkan Petroleum.

Alte miliarde de dolari.

Prin afacerea “Lukoil” au dispărut din țară peste două miliarde de dolari. Sechestrele au fost ridicate în urma intervențiilor fostului premier Victor Ponta.

Alte mari tunuri finaciare date și prin abuz în serviciu au fost despăgubirile de sute de milioane de euro de la ANRP, contractele de miliarde de euro  pentru autostrăzi, miliardeele de euro pentru inforamtizarea țării ( contractele Microsoft, EADS, SEI și rețeaua de firme IT ale lui Sebastian Ghiță).

Scurta incursiune în istoria devalizării țării din ultimii 27 de ani ne arată că bugetul public a fost devalizat prin infracțiuni de serviciu, unde regele a fost abuzul în serviciu cu consecințe deosebit de grave și pedepsit cu 15 de ani, dispărut din actuala lege penală sub acea formă.

Cele mai citite

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...
Ultima oră
Pe aceeași temă