13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAvertismentul lui Gheorghe Ștefan, la ieșirea din închisoare: Există o justiție divină...

Avertismentul lui Gheorghe Ștefan, la ieșirea din închisoare: Există o justiție divină și vor plăti toți după faptele și inima lor

Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, plasat miercuri din arest preventiv în arest la domiciliu, a declarat la ieşirea din Penitenciarul Rahova că a ajuns în acest loc din cauza fotbalului şi a faptului că a intrat în politică atunci când a candidat la primărie, relatează Mediafax

De asemenea, Gheorghe Ștefan a precizat că nu are nimic de reproșat procurorilor și că în cazul său justiția a fost corectă.

”Justiția a fost corectă față de persoana mea. Procurorii și judecătorii m-au judecat corect și nu am ce să le reproșez. Ma gândesc că există o justiție divină și vor plăti toți după faptele și inima lor. Nu am dușmănie pe nimeni și cred că toți oamenii din România au realizat că toți cei care greșesc trebuie să platească. Eu am greșit, voi plăti. Am greșit că am avut încredere în oameni”, a declarat Gheorghe Ștefan. 

Gheorghe Ştefan, ultimul arestat în dosarul Microsoft, a fost eliberat şi va fi cercetat în arest la domiciliu prin decizia de miercuri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

El a declarat, la ieşirea din arest că fotbalul şi primăria l-au adus la Rahova. Gheorghe Ştefan a fost arestat în 29 octombrie 2014, fiind plasat în Arestul central al Poliţiei Capitalei, de unde a fost mutat ulterior în Penitenciarul Rahova.

“Se spune că ce nu te omoară de întăreşte, dar cu siguranţă ‘beciul domnesc’ te înmoaie”, le-a mai declarat Gheorghe Ştefan jurnaliştilor.

Întrebat despre starea sa de sănătate, Ştefan a spus că este una precară, că are leucemie limfatică, dar în stare incipientă şi se poate trata.

El a menţionat că împlineşte 62 de ani (pe 23 aprilie, n.r.), ocazie cu care va da o petrecere.

Fostul edil a mai spus că “viaţa la primărie este cea mai grea” şi că nu mai face politică în viaţa lui, adăugând că “e greu să fii imaculat” în acest domeniu.

El a mai apreciat că a greşit foarte mult că a avut încredere în oameni, încredere care “a fost de unii fructificată”.

“Justiţia faţă de persoana mea a fost corectă. (…) Mă gândesc că există şi o justiţie divină şi vor plăti toţi după faptele lor”, a mai spus Gheorghe Ştefan.

Citește și: Dosarul Microsoft: Gheorghe Ștefan, plasat în arest la domiciliu

Pe durata arestului la domiciliu Gheorghe Ştefan nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte, fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi nu poate comunica cu Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru, Gabriel Sandu, inculpaţi şi ei în dosarul “Microsoft”, dar nici cu martorii din cauză, direct sau indirect, respectiv cu Claudiu Ionuţ Florică, Dragoş Şerban Stan, Adrian Ujeniuc, Sorin Cristian Eftene, Eugen Bejinariu, Gabriel Marin, Manuel Bercu, Maria Niculae, Răzvan Tomi, Ioana Candida Drăgan, Luminiţa Cecilia Mazilu, Aurelian Cristian Colman, Gabriel Muraru, Decebal Silviu Draghiş, Elena Alexandra Goicea, Laurenţiu Stoica, Clitemnestra Gâdea, Claudia Diana Vlădescu, Chanine Khalil Abi, Horia Cătălin Barabaş, Dan Besciu, Gabriel Marin, Vasile Andrei, Adrian Fortuneanu, Viorel Vasile.

În dosarul “Microsoft”, ceilalţi acuzaţi, respectiv Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae sunt şi ei arestaţi la domiciliu. Dorin Cocoş este, însă, în arest pentru că pe numele său mai este emis un mandat, în dosarul “Bica 2”.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi primarul suspendat Gheorghe Ştefan şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată, în 23 martie, în dosarul “Microsoft”.

Anchetatorii au disjuns, astfel, urmărirea penală faţă de cei patru, stabilind că probele pe care le au sunt suficiente pentru trimiterea lor în faţa instanţei.

În dosarul “Microsoft”, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Citește și: Dinu Pescariu și Gheorghe Ștefan, confruntare la DNA

Totodată, potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

În acest dosar sunt vizaţi şi alţi opt foşti miniştri: senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Cocoş, Sandu, Nicolae şi Ştefan au fost arestaţi preventiv în acest dosar în 29 octombrie 2014.

Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae au stat în arest preventiv până în 25 ianuarie, când au fost plasaţi în arest la domiciliu, în urma deciziei instanţei supreme, după ce ar fi făcut denunţuri în dosar.

În cazul lui Dorin Cocoş, instanţa a dispus, în 23 februarie, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, la propunerea procurorilor DNA, după ce fostul soţ al Elenei Udrea ar fi făcut un denunţ în dosarul “Microsoft”

Citește și: Dosarul Microsoft: De ce au fost iertaţi denunţătorii Florică și Pescariu

Dorin Cocoş a rămas însă în arestul Poliţiei Capitalei, întrucât pe numele său mai este emis un mandat de arestare preventivă, în dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP.

Elena Udrea a fost şi ea în arest preventiv în acest dosar, în perioada 11 – 17 februarie, ulterior fiind plasată în arest la domiciliu. În 25 februarie, Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul “Gala Bute”.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă