30 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialDe ce l-ar "concedia" Donald Trump pe Obama

De ce l-ar „concedia” Donald Trump pe Obama

Miliardarul american Donald Trump a jucat multe roluri în discursul de sâmbătă din statul Florida: maestru de ceremonii, analist economic şi critic al preşedintelui Barack Obama, însă nu a făcut anunţul aşteptat de toţi: aceala de a candida pentru partidul Republican pentru alegerile prezidenţiale din 2012, scrie Los Angeles Times.

Trump a făcut mai multe comentarii prin care sugera că ar putea concura împotriva actualului şef al administraţiei de la Casă Albă. „Mai avem mult de parcurs până să putem spune asta („Eşti concediat!„) Este prea devreme, şi să fiu sincer, cam vulgar. Dar, îmi stă pe creier”, a declarat Donald Trump, referindu-se la replică celebra din propriul show de televiziune „Ucenicul”.

Trump a susţinut că ar putea revigora economia Americii, datorită experienţei sale mondiale şi a criticat politica internă şi externă a Statelor Unite, întrebându-se totodată dacă preşedintele Obama este într-adevăr un cetăţean american.

„Mai mereu am ieşit învingător. Nu vreau să mă laud, însă ţara asta are nevoie de astfel de persoane, fie că sunt eu sau altcineva”, a mai spus Trump.

În timpul discursului său, miliardarul a mai spus că dacă ar fi preşedinte, nu ar mări taxele, ci ar crea „numeroase locuri de muncă care să producă”.

Trump, primul în sondaje

Donald Trump s-a clasat pe locul întâi în rândul celor mai populari posibili candidaţi ai Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2012, potrivit unui sondaj realizat de CNN.

Rezultatele obţinute în cadrul sondajului reflectă popularitatea magnatului care se bucură de o atenţie mediatică mare, dar şi faptul că alegătorii republicani nu s-au hotărât încă pe cine vor susţine în 2012.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă