7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialDascalii Sibiului fac greva partidului

Dascalii Sibiului fac greva partidului

Nici nu suna bine clopotelul a doua oara ca, hop, barurile din centrul Sibiului s-au si umplut de liceeni. Lucru bun, si-au spus trecatorii, inseama ca greva dascalilor s-a terminat, bine ca merg copiii astia la scoala.
Multi dintre dascalii grevisti cu atitudine civica au facut ei socoteala si le-a dat ca salariul pe noiembrie o sa fie mai mic cu 25 la suta si pentru ca numai cu milioanele de lei din meditatiile la negru nu te poti descurca de sarbatori, atunci tot e bine sa mai tragi ceva si la job. Cei mai multi dintre contribuabili au aprobat, desigur, miscarea de protest a profesorilor ca, vorba aia, au si oamenii dreptate pe undeva.
Problema de interpretare a aparut, insa, in momentul in care, cu mai mult de jumatate de gura, sindicalistii din cele 25 de judete ale tarii au declarat ca nu sunt inca hotarati daca mai fac sau nu greva. Si uite asa, fara sa vrea, cineva a dezvelit substratul adevarat al unei miscari de protest care s-a lasat cu rezultate de palmares si mai putin demne de pus pe cartea de munca.
Pentru ca nu poti sa ceri 6 la suta din PIB pentru invatamantul romanesc si cand ti se pune pe masa miliardul de euro pentru reforma, sa faci mutre ca o fata mare la prima tigare cu colegii. Aceasta a si fost capcana in care eleneleudrea lui Basescu au reusit sa-i atraga pe sindicalistii de scoala, verosi membri PSD, unii dintre ei si pe la Sibiu. Ce-au zis eleneleudrea presedintelui: “Domnule, sa-i vedem acum ce fel de grevisti sunt ei, pentru salarii, pentru 6 la suta din PIB sau pentru interesele PSD”.
S-a dovedit pana la urma ca reforma pentru dascali e o vorbarie mai lipsita de continut decat un plic cu bani inainte de un examen si ca multi ar fi ramas in greva, ca oricum nu-i intereseaza prea mult viitorul invatamantului romanesc. Oameni sunt si ei si ii intelegem si noi.
Dar nu se poate sa nu remarcam faptul ca alaturi de mineri, de ceferisti, de functionarii publici, de asistentii medicali ai lui Dan Pirnoiu, de angajatii de la metroul lui Radoi sau ai altui pesedist de-aiurea, si dascalii risca sa se transforme, atunci cand cineva le tot promite bani, intr-o masa de manevra amorfa, care nu mai gandeste decat cu ajutorul unor creiere obtuze ce se trezesc doar din patru in patru ani la ordinele directe ale lui Miron Mitrea.
A fost greva ceferistilor, a fost greva dascalilor, este greva celor de la metrou si urmeaza si greva functionarilor publici. Pentru ca falimentul gastii lui Tariceanu sa fie complet, mai lipseste doar ca si sinistratii lui Gigi Becali de la Vadu Rosca sa intre in greva pentru ca vine iarna si nu se mai gaseste in satul lor vodca “doi ochi albastri”.

Cele mai citite

Mesajul lui Ciucă de 1 Decembrie

Preşedintele Senatului și al Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a transmis, astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale."Iubirea de ţară stă în inimă...

Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României. VIDEO

România este iubită în Republica Moldova pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinţi,...

Ultima zi națională a lui Iohannis, zi de glorie pentru Ciolacu. Șeful Guvernului a făcut o “baie de mulțime” la Arcul de Triumf iar...

Aproape 3000 de militari, 130 de mașini blindate și 40 de avioane și elicoptere au participat la parada militară de la Arcul de Triumf,...
Ultima oră
Pe aceeași temă