28.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialDanut Cornoiu, la al doilea dosar la DNA

Danut Cornoiu, la al doilea dosar la DNA

Inculpatul Nicolae Minea, „baronul” de Valcea, s-a bucurat de favorurile fostului presedinte al Curtii de Apel Pitesti, Danut Cornoiu, fiind scos „basma curata”. Pitesteanul Iosif Martinescu a fost transformat insa de acelasi judecator Cornoiu in victima. Cornoiu a suspendat ilegal o decizie definitiva si irevocabila a Tribunalului Arges, prin care Martinescu era repus in drepturile sale de salariat al SC „Neptun” SA.

De mai bine de 5 ani, Martinescu se lupta sa demonstreze savarsirea de catre actualul presedinte al Sectiei Civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Danut Cornoiu, a infractiunii de abuz in serviciu impotriva persoanei. Iar mai-marii Justitiei, tot de mai bine de 5 ani, se prefac a suferi de „orbul gainii”, blocand cercetarea lui Danut Cornoiu, prin tot soiul de tertipuri, declinandu-si fiecare competentele catre alte institutii: PNA Pitesti, Parchetul General, PNA Bucuresti etc.

Cercetat pentru abuz in serviciu

In 1997, directorul general al SC „Neptun” SA, Marin Tudor, si-a disponibilizat adjunctul, societatea pe care o conducea fiind in faliment dupa o privatizare prin MEBO. Adjunctul era nimeni altcineva decat Iosif Martinescu. Dupa o sentinta definitiva si irevocabila a Tribunalului Judetean Arges, prin care Martinescu era repus in drepturi, obligandu-l pe directorul societatii sa-l reincadreze in munca, a urmat incredibilul: adjunctul Martinescu s-a trezit cu un dosar la Curtea de Apel Pitesti, al carei presedinte era judecatorul Danut Cornoiu, care a si judecat dosarul in cauza, solutionandu-l in anul 2000 cu suspendarea sentintei definitive si irevocabile pronuntate in 1997 de Tribunalul Arges. Numai ca, inca din 1999, Curtile de Apel nu mai aveau dreptul sa judece litigiile de munca. Cu toate acestea, completul Curtii de Apel Pitesti, format din judecatorul Danut Cornoiu (presedintele institutiei), alti doi judecatori si grefierul-sef Silvia Radu au decis in 2000 sa suspende o hotarare definitiva si irevocabila a Tribunalului Judetean din 1997. Sa nu fi stiut presedintele Curtii de Apel Pitesti ca ii fusese luat instantei pe care o pastorea dreptul de a mai judeca spetele cu conflictele de munca?! Mai cu seama ca aceasta se intamplase cu un an in urma, adica in 1999. Iar sentinta de repunere in drepturile de salariat al SC „Neptun” SA a lui Iosif Martinescu, pronuntata de Tribunalul Judetean Arges, era definitiva, irevocabila si executorie.

Lungul drum al facerii… dreptatii

De atunci, din 2000, adica de mai bine de 5 ani, Martinescu bate drumurile Capitalei cautandu-si dreptatea. Dupa 4 ani de petitii, audiente si memorii, in 2004 dosarul „Cornoiu si grefierul-sef Silvia Radu” a ajuns la PNA Pitesti. A urmat declinarea competentei PNA Pitesti catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde dosarul amintit („Cornoiu si grefierul-sef Silvia Radu”) zace si azi blocat de cine trebuie sau cine are tot interesul ca verificarile asupra presedintelui Sectiei Civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa se faca la Calendele Grecesti. Intre timp, justitiabilul de rand, fara bani, pile si relatii, poate sa crape linistit, ramanandu-i sa nu mai creada nici in corectitudinea Judecatii de Apoi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă