21.9 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialDandu-i replica lui Boc, Geoana il ataca dur pe Basescu

Dandu-i replica lui Boc, Geoana il ataca dur pe Basescu

Liderul PSD Mircea Geoana a facut, luni, un apel la Senat pentru a pune la dispozitia opiniei publice raportul Comisiei de ancheta parlamentara cu privire la privatizarea Petrom, el sustinand ca acolo se arata ca Traian Basescu a fost cel care a solicitat in scris privatizarea companiei, in 2000.

"Facem un apel oficial la Senatul Romaniei pentru a pune la dispozitia opiniei publice si a mass-media raportul Comisiei de ancheta parlamentara cu privire la privatizarea Petrom. Liderul roman care a solictat in scris privatizarea Petrom este domnul Traian Basescu, in anul 2000, cand, in calitate de ministru coordonator cu Banca Mondiala – PSAL 2 – a cerut in scris premierului Mugur Isarescu privatizarea Petrom, pentru, citez din memorie, a acoperi pagubele la buget si optimizarea sectorului energetic national", a declarat Mircea Geoana, intr-o conferinta de presa monitorizata de Mediafax.

Presedintele PSD a afirmat, de asemenea, ca Traian Basescu este cel ca a initiat procedura si obligatia constrangatoare a Romaniei in relatia cu Banca Mondiala si institutiile financiare internationale.

"Mi se pare cel putin hilar ca domnul Boc sa-l ia in vizor pe colegul Iulian Iancu de la noi, iar seful domnului Boc, domnul Basescu, sa-l cheme pe Iulian Iancu ca principal specialist pe probleme de energie in aceasta tara", a mai precizat Geoana.

Boc a cerut PSD sa aiba "minima decenta" de a-si asuma responsabilitatea pentru contractele, atribuite "fie pentru Buzaianu (Bogdan Buzaianu – n.r), fie pentru altii", care au dus la dezastrul din energie. Presedintele PD-L Emil Boc a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca PSD este amnezic, iar Iulian Iancu, fost secretar de stat in Guvernul social-democrat, are un tupeu fara precedent, iesit din comun, referindu-se la afirmatiile lui Iancu privind energia scumpa vanduta populatiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă