11.2 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăSpecialDan Mihalache: societatea britanică are anticorpii necesari împotriva extremismului şi xenofobiei

Dan Mihalache: societatea britanică are anticorpii necesari împotriva extremismului şi xenofobiei

Solidaritatea comunitătii din Norwich arată că societatea britanică are anticorpii necesari împotriva extremismului şi xenofobiei, a scris pe pagina sa de Facebook ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache. 

''Sper că acest incident va rămâne o excepţie nefericită. Săptămâna viitoare voi discuta cu Ministrul imigraţiei din Marea Britanie, domnul James Brokenshire, cu primarul Londrei, domnul Sadiq Khan, despre cum putem lucra împreună pentru a preveni asemenea derapaje periculoase. Avem o cooperare foarte bună cu autorităţile britanice, ceea ce mă îndreptăţeşte să sper că acest moment va fi depăşit. A fost impresionantă solidaritatea comunităţii din Norwich, care s-a mobilizat şi a strâns o sumă considerabilă de bani pentru cei care au avut de suferit în urma acestui atac. Această solidaritate arată că societatea britanică are anticorpii necesari împotriva extremismului şi xenofobiei,'' a scris Mihalache. 

Reacţia ambasadorului vine după ce un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de vineri în localitatea Norwich din Marea Britanie. Comunitatea din Norwich s-a solidarizat şi a strâns peste 20.000 de lire sterline pentru patronii magazinului incendiat. 

Cele mai citite

Aproape 110.000 de români lucrează în companii americane

În România sunt prezente în acest moment 960 de companii americane, la care lucrează aproape 110.000 de persoane, a anunțat noua ambasadoare a Statelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă