-0 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialDan Diaconescu, Mihai Eminescu şi violul lui Strauss Kahn

Dan Diaconescu, Mihai Eminescu şi violul lui Strauss Kahn

O ştire de senzaţie a “erupt” săptămâna trecută în mass media. Patronul OTV Dan Diaconescu a anunţat că doreşte să îl dezgroape pe Mihai Eminescu, ca să afle adevărul despre moartea sa. Un nou subiect senzaţional care va încerca să bată în audienţă telenovela Elodia.

 

Liderul Partidului Poporului DD vrea ca pe 28 iunie să îl exhumeze pe Mihai Eminescu. “Pentru că trupul poetului a fost înmormântat în condiţii groaznice, într-o mocirlă şi în bătaie de joc, fără o ceremonie religioasă şi fără onorurile pe care le merita poetul naţional al României”, explică Dan Diaconescu.

Însă adevarata miză este asocierea liderului Partidului Poporului cu Mihai Eminescu. Două valori care au fost închise de autorităţi, una la spitalul de nebuni, iar cealaltă la puşcărie, Dan Diaconescu.

Puţină lume cunoaşte faptul că poetul nostru national a fost internat spre sfarsitul vieţii într-un spital de psihiatrie.

“Ăsta a fost momentul-cheie, pe 28 iunie, când societatea românească şi-a băgat simbolul naţional la zdup! Şi, din păcate, acest lucru e valabil şi astăzi: cum se ridică o valoare, cum puterea şi serviciile secrete o bagă la zdup – ca pe Eminescu!”.

Diferenţa dintre cei doi este enormă şi nici nu suportă comparaţie. Este foarte greu să asociezi un geniu al poeziei cu un simplu producător de emisiuni de televiziune cu probleme penale.

Nu doar patronul de la OTV se foloseşte de simbolul poeziei naţionale pentru a-şi creşte audienţa. Şi europarlamentarul Adrian Severin, acuzat de corupţie, a făcut o paralelă între situaţia sa şi cea a şefului FMI, Dominique Strauss-Kahn, menţionând că în ambele cazuri este vorba de înscenări.

“Aş îndrăzni să spun ca şi în cazul domnului Strauss-Kahn. Este vorba despre manevre absolut asemănătoare şi de înscenări absolut din aceeaşi familie”, precizeză Adrian Severin.

Europarlamentarul Adrian Severin a fost recent subiectul unui scandal de corupţie în Parlamentul European, fiind acuzat că ar fi acceptat bani pentru promovarea unor amendamente.

Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost arestat după ce a fost acuzat că ar fi incercat să violeze o cameristă de culoare de la un hotel de lux din New York. Ulterior, DSK şi-a dat demisia.

Se pare că moda printre politicienii dâmboviţeni de a face o paralela cu cazuri ale unor personalităţi importante prinde tot mai mult contur. Ei încearcă să îşi atragă simpatia oamenilor şi să pozeze în victime ale sistemului.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani din ultimul secol a murit

Henry Kissinger, unul dintre cei mai iluștri diplomați americani a încetat din viață la vârstă de 100 de ani. Anunțul a fost...

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

Rusia – Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui Lavrov

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)de la Skopje din cauza prezenţei...
Ultima oră
Pe aceeași temă