1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialDalli da in judecata Primaria Capitalei

Dalli da in judecata Primaria Capitalei

Conducerea Dalli Exim SA considera ca orice actiune a Primariei Municipiului Bucuresti de preluare a parcarilor cu plata nu respecta contractul existent intre cele doua institutii si anunta ca va da in judecata Primaria, se arata intr-un comunicat al firmei Dalli remis duminica Agentiei NewsIn.

Potrivit reprezentantilor firmei Dalli, pana in prezent nu a fost emis nici un act act administrativ sau decizie scrisa a Primariei  Municipiului Bucuresti sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti care sa stabileasca schimbarea regimului de "spatiu de parcare cu plata" pentru vreun loc aflat in administrarea Dalli, care sa justifice eventualele actiuni de preluare a acestora de catre Primarie. "Acest fapt contravine total celor stipulate de contractul in vigoare intre Dalli si Primarie", se arata in comunicatul firmei Dalli.

Reprezentantii firmei Dalli sustin ca, in plus, declaratiile potrivit carora contractul ar fi reziliat "nu sunt fundamentate de nicio decizie judecatoreasca, clauzele de reziliere ale contractului fiind totodata foarte clare" si ca "in acest moment nu poate fi vorba de o decizie unilaterala a Primariei de a rezilia acest contract, pentru ca Dalli si-a indeplinit obligatiile conform contractului".

"Pana in prezent, Primaria Municipiului Bucuresti, prin primarul general, a trimis catre Dalli Exim SA numai notificari, fara sa ni se comunice pana in prezent o dispozitie a primarului general  privind evacuarea administratorului parcarii, asa cum este prevazut in contract, nici in cazul celor 11 parcari preluate anul trecut si nici in cazul parcarilor care eventual vor fi preluate in perioada urmatoare", se precizeaza in acelasi comunicat.

Avand in vedere aceste aspecte, managementul companiei Dalli Exim SA considera intentia de evacuare a Primariei ca fiind ilegala si isi rezerva dreptul de a actiona in instanta institutia publica pentru abuz in serviciu.

Primaria Capitalei a anuntat duminica, printr-un comunicat, ca peste 3.000 de locuri de parcare exploatate de societatea Dalli Exim SA trec, de luni, in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

Cele mai citite

Aproape 80% dintre românii aflaţi în străinătate şi-au rezervat zboruri spre România, de sărbători

Opt din zece români din Diaspora (79%) şi-au planificat zborurile spre România, între 15 şi 31 decembrie, pentru a petrece sărbătorilor de iarnă, arată...

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...

Urmează două zile de negocieri în Forumul de la Salzburg. Austria pare să accepte intrarea României în Schengen

România ar fi reușit să obțină o flexibilizare a poziției Austriei în privința primirii în Schengen, iar prima etapă va fi renunțarea la procedurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă