18.9 C
București
joi, 19 mai 2022
AcasăSpecialCutremurul din Nepal: Google concepe un serviciu online pentru localizarea persoanelor dispărute

Cutremurul din Nepal: Google concepe un serviciu online pentru localizarea persoanelor dispărute

Grupul american Google contribuie la găsirea persoanelor dispărute în urma seismului de 7,8 grade care a avut loc în Nepal, sâmbătă, prin intermediul serviciului online Person Finder, potrivit Mediafax

Serviciul online creat de Google permite supravieţuitorilor seismului din Nepal şi avalanşei de pe muntele Everest să intre în legătură cu rudele lor care sunt îngrijorate din cauza faptului că nu mai aveau veşti de la ei, informează time.com.

Peste 2.200 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremului de 7,8 grade de sâmbătă dimineaţă care a produs numeroase pagube în Kathmandu, capitala Nepalului. Un număr de 17 alpinişti, între care un manager Google, au fost ucişi de avalanşa de pe Muntele Everest. Pagube consistente au fost înregistrate şi în India, Bangladesh şi Tibet.

Citește și: Cea mai mare replică a cutremurului din Nepal, cu magnitudinea 6,7. Alex Găvan: S-au iscat trei avalanșe minore

Person Finder, o bază de date online, completată cu informaţii ce provin de la utilizatori din lumea întreagă, a fost creată cu scopul de a contribui la găsirea persoanelor dispărute în urma unor catastrofe naturale. Serviciul a fost lansat în urma devastatorului seism care a avut loc în Haiti în 2010.

Acest serviciu online are un design simplu şi două funcţii de bază: „I’m looking for someone” („Caut pe cineva”) şi „I have information about someone” („Am informaţii despre cineva”).

Fotografii şi conturile de pe reţelele de socializare ale persoanelor dispărute pot fi publicate pe acest serviciu online, ca şi detalii despre aspectul fizic al acestora.

Duminică, fotografiile persoanelor date dispărute în urma tragediei din Nepal au fost publicate şi pe Facebook, pe contul Nepal Earthquake 2015.

Eforturile de căutare a persoanelor dispărute şi de ajutorare a celor rănite urmează să se intensifice în zilele următoare, pe măsură ce tot mai multe echipe internaţionale vor ajunge la faţa locului.

Citește și: UPDATE. VIDEO+GALERIE FOTO. Peste 1.300 morți și clădiri distruse, după cutremurul de 7,9 grade, în Nepal

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declanşat o avalanşă pe Muntele Everest, care a îngropat parţial tabăra de bază folosită de alpiniştii care urcă pe cel mai înalt vârf din lume, la un an după ce o avalanşă a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinişti au fost recuperate de pe Everest duminică, dar alte câteva sute de persoane, multe dintre ele rănite, rămân blocate pe munte.

Cele mai citite

Coreea de Nord ar pregăti un test nuclear

Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear şi aşteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanşa, a declarat un deputat...

Doliu în lumea artei: pictorul Henry Mavrodin a murit la 84 de ani

Pictorul Henry Mavrodin a murit la vârsta de 84 de ani, anunţă miercuri Uniunea Artiştilor Plastici, într-o postare pe Facebook. "Maestrul Henry Mavrodin a plecat să...

6 plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru pentru sezonul turistic 2022

Șase plaje românești au primit distincția Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus față...
Ultima oră
Pe aceeași temă