13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialCutremur în Partidul Poporului. Parlamentarii PPDD se dezic de Dan Diaconescu, acesta...

Cutremur în Partidul Poporului. Parlamentarii PPDD se dezic de Dan Diaconescu, acesta îi amenință cu excluderea

UPDATE. Dan Diaconescu: "O să fie excluși cei care au asemenea idei"

Fondatorul PPDD Dan Diaconescu a spus pentru România liberă că nu știe nimic despre răzvrătirea parlamentarilor PPDD supărați că Partidul Poporului s-a aliat cu PSD înainte de turul II al alegerilor prezidențiale și că va cere excluderea lor din partid.

"Nu am făcut nicio alianță, nu știu despre ce alianță toxică ar fi vorba.  Astea sunt discuții normale, ca în toate partidele, așa e și la PSD, și la PNL, și la noi. Vom avea un congres în septembrie 2015, nu mai devreme. Trebuie să vorbesc cu conducerea partidului, dacă lucrurile chiar așa stau, o să fie excluși toți cei cu asemenea idei. N-am nicio alianță, eu am spus că avem doi ciocoi și că îi las pe oameni să facă cei vor ei în cabinele de vot. Am spus că eu personal voi vota împotriva lui Klaus Iohannis, că ar fi culmea să votez cu un om care îl vrea pe Băsescu premier," a declarat Dan Diaconescu.

 

Pierderea alegerilor de către candidatul PSD Victor Ponta  creează o undă de șoc în interiorul Partidului Poporului Dan Diaconescu. Nemulțumiți de eșecul aliaților și de cifrele care arată că electoralul PPDD s-a îndreptat mai degrabă spre candidatul ACL Klaus Iohannis (peste 61%, potrivit unui sondaj IRES), membrii grupului parlamentar al Partidului Poporului s-au ridicat împotriva lui Dan Diaconescu.

„Ne dezicem de conducerea partidului,” ne-a transmis ieri deputatul Liliana Mincă, secretar al grupului parlamentar PPDD din Camera Deputaților.
Tudor Ciuhodaru, deputat PPDD, a confirmat că grupul parlamentarilor partidului a cerut o conducere interimară și organizarea unui congres.
„Au fost multe decizii politice greșite care au fost confirmate și de rezultatul actualelor alegeri. Am fost împotriva unei astfel de alianțe toxice. Lucrurile trebuie schimbate. Astăzi s-a luat decizia ca grupul parlamentar să funcționeze fără auspiciile actualei conduceri. Îi reproșăm orientarea greșită, nu acestea au fost motivele pentru care a fost înființat acest partid. Până și candidatului nostru nu îi face bine să fie în alianță cu principalul său contracandidat,” a declarat Ciuhodaru pentru România liberă.
Fondatorul Partidului Poporului, fostul candidat la președinție Dan Diaconescu, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere până la această oră. Nici președintele din acte al partidului, Simona Man, nu a răspuns la telefon.

Cele mai citite

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...
Ultima oră
Pe aceeași temă